Saturday, October 31, 2009

Pelangi menyinar selepas hujan. :P

Kali ni saya nak cerita pulak pasal pelangi dan hujan. Kalau anda perasan, saya dah lama x tulis blog nih. Maklumlah, banyak sangat kerja. Banyak sangat aktiviti2 harian nih. Sampai x terkejar rasanya. Jadi bila ade waktu lapang sikit, saya guna la untuk buat bende2 yg berfaedah sikit.

17th Oktober haritu saya mula buat projek saya yang dah lama saya rancang tapi x kesampaian sebab x ade banyak masa free. (saje je cakap bz ni bnyk2 kali. Nak bagi nampak rajin gila berkerja!).

Pada suatu hari....

Saya : Awak bole x kalau saya nak beli t-shirt kita pakai sama kaler nak? Saya jeles la tengok adik saya pakai t-shirt same dengan kawan special dia. Nak pakai sama jugak dengan awak.
Lelaki X : Bole. Awak nak beli t-shirt macam mana??

Haaaa time ni la idea mula datang! Ternampak la cahaya2 lampu dalam kepala ni.

Saya : T-shirt kosong je. Nak beli kaler hitam!
Lelaki X : Laa. Kosong je ke?
Saya : Nanti la. Saya ade projek nak buat nih.
Lelaki X : Okey. Saya belikan t-shirt la ye.

Keesokan harinya cepat2 saya kol adik saya ajak teman beli barang2 nak siapkn baju tuh. Anda tau ape saya buat? Tunggu la dulu. X payah la teke2. Salah jugak. Iskh.

Selepas 2 hari, akhirnya t-shirt ni siap jugak~~~~~
(2 hari sebab x banyak mase yang ade..bukan sebab malas atau lembab) hihihi~~~

Inilah hasilnya!!!!!




















Cantik x??? Nilaikan hasil kerja saya pleashhhhh.... :D






* I ♥ it so much! He ♥ it so much! We ♥ it soOo awesome much!!*

Monday, October 5, 2009

Beyoncee!!

Hey I got a ticket to Beyoncee concert!!!!!!!!!

Ceritanya mula2 saya dalam flight dari *CGK ke KUL. Sampai2 je dekat KUL, saya terus on hand phone. Wah! banyak pulak miss called dan juga message. Bertubi-tubi. *Berduyunnnn tibaaaaa*. Tengok list missed called, banyak pulak no adik saya si pakcik bujang nih. Fikir2 mungkin dia ade hal penting nak bagitahu nih. Saya pun kol la balik. Rupenye die nak tanye nak join x die nak pergi concert Beyoncee. Uish! Sape x nak join kan. Tapi malangnya die baru je balik dari beli tiket. Die beli 2 tiket. Satu untuk die, satu lagi untuk Saloma. Saya pun frust...........(panjang sket dot2. nmpk banyak sket frust. Ok sambung dot2 lagi)............................................................................

Lepas tu ape lagi, terketar2 la kol orang jauh nak ajak pergi skali. (mane la tau kan kot2 orang jauh leh sponsorrrr sket. eheh). Malangnye (asek
malang je nih), orang jauh kene check pulak dengan boss die sebab takut boss die x boleh bagi cuti. Oleh kerana sudah malam, saye kene la tunggu esok harinya untuk tahu jawapan boss si orang jauh nih. iskh iskh iskh~

Tunggu punya tunggu, tiba sudah hari esoknye. (chewah!) Bangun je dari tido, saye terus dial no orang jauh (017-xxxxxxx). Mate pun antara nampak dengan x nampak. Naseb baik x dial no orang lain. Heh.

Borak2 sket pastu tanye la pasal concert nih (x kan nak tanye terus kan. Kang kate saya over x menyabo plak kan~). Orang jauh x berapa pasti bo
leh cuti atau tidak. Tapi orang jauh suruh beli je tiket tuh :

Orang jauh : "Awak beli je la tiket tu. Hunni x sure la dapat cuti ke x. Tapi rasenye dapat"
Saya : "Dah tu nanti kalau x dapat cuti macam mane plak?"
Orang jauh : "Dapat kot. Tiket tu RM 50 kan? Awak ade duit x nak beli tiket tu?"
Saya : "Bile pulak saye kate tiket tu RM50?"
Orang jauh : "Semalam awk cakap. Ade yang RM50, RM80 dengan RM 120 kan?"
Saya : (adeh..pokak agaknya orang jauh nih) "Sa
ya cakap RM 585"
Orang jauh : "Aizat beli RM585 ke? Mahalnye?"
Saya : "Ye die beli yang tu. Die kan minat gile2 punya dengan Beyoncee. X kan die nak duduk blakang2"
Orang jauh : "Owh ye ke? ...... Awak pun nak beli yang tu ke?"

Haaaa time ni la saya dah kelu lidah nak jawab ye ke tidak. aaaaaa

Pastu Pakcik bujang kol. (ni nak bagi saye jeles ke ape nih)

Saya : "Haa halo"
Pakcik bujang : "Halo yuni. Eh saya nak tanye awak. Awak nak ikut x saya pergi concert tu?"
Saya : "Nak ikut tapi tiket x deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee"
Pakcik bujang : "x. Macam ni. Saloma x leh ikut saya sebab kawan die dah belikan tiket untuk die. So saya ade satu tiket ni. Kalau awak nak, awak pegi dengan saya la. Nak x?"
Saya : "Huh? Owh ok. Saya tanye dengan Cas dulu lah"
Pakcik bujang : "Ok. Nanti ape2 bagitahu saye la ye"

Saya pun terus kol orang jauh dengan lajunye. Dan orang jauh BAGI SAYA PERGI DENGAN ADIK SAYA TANPA DIA IKUT!!!!!!! Yeayy!!!!
! (dalam hati rase sedih juga sebab ni first time saye nak pergi tengok concert tapi x dapat tengok bersama dengan si dia..hmmph)

X sabar nak tunggu 25 Oktober nih!!!! Nah
bukti pembelian!

Diberitahu oleh Pakcik bujang, tempat duduk kami baris ke-8 dari pentas. *whoot whoot* >_<

*CGK - Cengkering

****me.happiness****

Sunday, October 4, 2009

Open House!!!

Kepada kawan2, saudara-mara dan keluarga, esok rumah saya buat open house. Jadi jemput2 la hadir ye. Patutnya saya kene kerja. Tapi alih2 lepas pukul 12 tadi saya sakit perut yang teramat! Pergi tandas je x terkire berapa kali. Sampai dah tahap keluar air je sebab dah x de ape2 yang boleh dikeluarkan. *Maaf ye, kepada mereka2 yang sedang makan dan sedang membaca blog ini*. Saya terus pergi ke klinik sebab dah x tahan sakit memulas2 perut nih. Dokter beri saya MC. Jadi sebab itulah!, saya x menjemput siapa2 lagi buat masa sekarang ini kerana telah dijadualkan untuk berkerja. Oleh kerana saya diberikan MC untuk 4/10/09, saya menjemput semua rakan2 yang mengenali diri saya, termasuklah keluarga saya. Esok saya akan menghantar jemputan secara rasmi ye semua!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!!
Related Posts with Thumbnails