Tuesday, November 24, 2009

Sesekali...ku rasa teringinnnnnn~~~~~

Pssstttt....aku masak harini!!!!! Ko percaya?? Eh, ape pulak x nak percaya nye? Ingat aku x reti masak ke? ExsqueezE mE!!!!!! Ini Ayuni ok! Ko nak makan ape? Ikan goreng? Ayam goreng? Haaa Pilih!

Dah dah x payah la pilih. Dalam angan2 ko tuh x de nye kuali ngan dapur ngan api nk masak ayam ko. Kesian~

Hari ni aku masak Rhopa. Aku pun x tahu la macam mane nk ngejanya. Tapi macam tu lah bunyi terdekatnye ye!. Rhopa ni makanan yang ko kene goreng la. Goreng dengan minyak masak. Bukan dengan minyak rambut ye!

Rhopa ni inti die macam inti karipap ler. Cume biasenye aku akan gune ayam je. X suke inti daging. *Sape2 yang minat aku kat luar sane tu, take note ye. Saya x suka daging. Suke ayam*

Kulit rhopa ni bukan la rangup macam kulit karipap. Meh kite tengok gambar rhopa nih






ni gambar dari dalam peti ye!












ni lah rhopa! Rupe die x lah cantik mana pun. Alah rupe x penting pun. Asal rasa sedap!!!!





Haaa sape nak order? Nak raya Haji nih boleh la korang goreng2 jamu tetamu kan. Nanti boleh lah korang tengok orang ramai2 jilat siku! Sebab ape? Sebab rhopa ni sodappp!!! hihi

Erk.. Sedikit info penting :
1. Inti tu mak aku yang buat
2. Tepung dadar untuk buat kulit rhopa tu pun mak aku yang buat

Aku?? Haaa aku buat kerja paling berat. Aku lah yang lenggang tepung dadar ni dalam kuali nk buat kulit rhopa nih. Ingat senang ke? Nak lenggang kulit rhopa tu bagi jadi bulat tau. Ngan pinggang aku skali aku lenggang. Pasni masuk Sehati Berdansa sure menang time gelek. Aku kasik putar 360 darjah sampai berpusing mata judges. Buat kulit rhopa tu, panas tu tangan dengan muka. Sampai berpeluh ketiak aku. Tapi siap jugak 2 tupperware!!! Order order!!!

Monday, November 16, 2009

Emon & Nyiaw

Dulu aku ade anak2 aku teman aku bila aku balik kerja. Sekarang x de dah. Sedih rasa kat hati. Rindu sangat tengok dieorg main2 lompat2 kejar2 sesama sendiri. hmmm. Ni je la gambar terakhir aku dengan Emon dan Nyiaw..









---> ni Nyiaw. Muke die pun sedih :'(




















---> ni Emon. :'(











** Sori ibu kene tinggal Emon n Nyiaw. Nanti ibu ade mase, ibu tengok Emon n Nyiaw ye. Jangan nakal2 duduk kat sana ye. Tamo gadoh2 tau. Ibu sayang kamu! :'( **



klu melentur buluh biarlah dari rebungnya!!!

Hangin aku...Hangin..HANJING BTOL!!!

Patut la aku terasa nak keluar awal pagi hari ni. Terasa nak beli brekpes plak! (nmpk sangat biasanya aku bangun lambat) heh.. eh ape sengih2. Ini cerita bikin saya panas!!!

Haaa aku dah siap sedia pasang aircond dah nih. Maklumlah. Karang segala lubang di badan yang ada ni semua keluar asap!!!!

Owh lupa pulak nak bagitahu ceritanya. *marah sangat* Haa cerita macam ni ha. Pagi tadi seawal pukul 8 a.m. (ni awal la nih..orang lain siap sedang menternak taik mate lagi atas katil), aku bangun dari tidur yang ala2 asyik gitu. Dah siap mandi semua, aku pun ajak la Pakcik keluar teman aku. Kebetulan pulak harini kami memang ade banyak kerja yang nak diselesaikan seperti:

* Ambik IC baru Pakcik kat JPN (Jabatan Pendaftaran Negara)
- Pssssttttt....Pakcik ni baru sah jadi rakyat Malaysia. Sebelum ni dia planet kuda. Tak caya?? Tengok giginya sebagai bukti. Haaaaaa
* Bukak akaun baru kat Bank Rakyat.
- duit dah melimpah2 kat bank lain. Jadi kene la bukak akaun baru kan..hurm..
* Pergi Maybank
- ni urusan Pakcik plak atas alasan duit juga sudah melimpah2 (ellehhh..tiru aku la tuh!!)
*Pergi cuci kereta kat CARS
- baru balik dari kampung lagi!!! Jadi kereta da nampak satu design baru. Aku x suke design2 baru ala2 boleh lukis2 plak kan. Suke kereta aku plain je. Cantik! Bersih!
* Pergi CIMB
- haaa ni pasal kad ATM aku rosak!!! hish..

Banyak kan urusan. Kalah menteri!!!! Well~ ;P

Dah keluar dari rumah, aku pun p la kat kereta aku. Mata aku dari terbukak kecik ala2 Mak Jepun, tetiba terus terbeliak bijik mata aku tengok kereta. Naseb x terkeluar bijik mata. Ko tau ape aku nampak?? Kereta aku dah ade corak baru tau! Siap dengan ukiran dalam lagi. Lukisan ape tu aku x tahu la. Sebab lukisan pun ala2 budak2 bodoh yang x belajar kat sekolah yang lukis. Haram jadah!! Kereta aku kene conteng dari pintu belakang sampai pintu depan side driver tau!!! Aku x tahu la anak haram mane yang rajin buat lukisan pagi2 buta nih. Ape lagi mak! Menjerit la pagi2 tuh. Siap maki hamun depan gate tengok kereta kesayangan aku dah kene conteng. Kalau sikit takpe lagi. Banyak pulak tuh!!!! Okeh bersedia kawan2 dengan ayat2 cinta halimunan power rangers aku... Ready..Set..GO!!!!

WOI MANGKUK JAMBAN SEKALIAN. KO X BELAJAR KE KAT SEKOLAH? KE MAK BAPAK KO X AJAR. KE KO X DE DUIT NAK BELI KERTAS LUKISAN?? ATAUPUN MAK BAPAK KO DAH KAYA SANGAT BOLEH BAYAR HARGA CAT KERETA AKU NIH??? MALAUN' BTOL. MEMANG HARAM JADAH LA SAPE YANG CONTENG KETE AKU NIH. DAH KO RASA NAK CONTENG KERETA SANGAT, KO CONTENG LA KERETA MAK BAPAK KO!!! HANJING!!! HA PASTU KO TENGOK MUKA MAK BAPAK KO. MAK BAPAK KO SENGIH SAMPAI KE DAHI OR MAK BAPAK KO MULA MAKI KO SAMPAI BERDARAH TELINGA KO DENGAR??? BABI LA SAPE BUAT NIH!!!! AKU SUMPAH SAPE CONTENG KETE AKU, TANGAN KO BERKUDIS BUSUK SAMPAI MAK BAPAK KO PUN X SUKE BAU KUDIS KO TUH!!!!! BABI BABI BABI!!!!!!!

Kalau korang nak tahu, biasenye ramai je budak2 main2 kat depan gate aku nih. Tapi pagi tadi bila aku keluar je, sekor malaun pun x de!!! Dah tahu aku nak maki la tuh. Kalau ade tadi, memang aku ambik kunci kereta aku, aku lukis pulak lukisan kat dahi ko. Haaa permanent gak x leh hilang macam ko buat kat kereta aku.

Dari nak hantar kereta untuk cuci je, aku kene hantar untuk polish sekali. Tu pun x boleh hilang sebab malaun haram ni p conteng dalam2. Memang BABI la ko!!! Busuk sangat!!!!!!!! Pundek!!! Pariaaaaa!!!!! Sume2 gelaran yang x best tu sume aku bagi ko lah senang cerita!!!

Mak bapak pun satu. Ko x pernah ajar anak ko ke??? Ni lah orang kata. Melentur buluh biarlah dari rebungnya!!! Ko paham? Maknanya ko ajar anak2 ko tuh dari kecik2 lagi mangkuk! x de la bile dah besar, kereta aku tu pun anak ko ingt kertas lukisan!!!!!!

**banyak sungguh dosa aku today**


Wednesday, November 4, 2009

M.I.A.N.G

ko suke tak kalau orang pegang pegang ko? ko suke x kalau orang pandang2 ko sampai nak menitis air liur kat lantai macam tengah bayang ko tengah buat sesuatu dengan die? ko suke x kalau orang suke2 hati tegur pasal badan ko dan die tegur related to sex? ko suke x orang main baling2 ais dalam baju ko supaya jatuh kat lurah ko dan ko pun terkial kial nak keluarkan ais sebab sejuk beku?? dan yang lagi best die anggap ni lawak!! ape aku nak katekan, kalau nak melawak pun, biar bertempat dan ade batas la. ko lagi dewasa dari aku dan aku rase ko pun tahu lawak2 ko ni malampau! ko tu dah la laki orang. dah ade anak 4 orang. x sedor diri ke bang?????!!!!! cube la bile ko nak melawak tu ko ingat jap anak bini kat umah tuh. kesian kat bini ko tau x. kalau la die tahu perangai ko mcm ni bile ko pergi kerja, aku yakin sure die menyesal kawin dengan ko dulu2. ni la die orang kate lelaki MIANG!!!!!! x sedor diri!! dan tolong lah. ko jangan anggap aku ni macam pompuan2 murahan yang ko boleh senang2 dapat bila hulur RM30! dan ko jangan anggap aku ni same macam crew2 lain yang very open. aku ade prinsip aku sendiri!!! tangan aku, pinggang aku, telinga aku, pipi aku ni bukan untuk ko senang2 nak pegang2. haram jadah la ko!!! eee geramnye aku. ko ade nampak ape2 label kat badan aku ni tulis 'AKU MILIK KO' ke???? aku hormat ko sebagai ketua aku bile kerja, aku harap ko pun hormat aku sebagai anak buah ko. x payah nak pegang sane sini. Fcuk la!

Memang puas hati tahap naga!!! hahaha

Korang kenal adik aku? Kepada sapa-sapa yang x kenal adik aku, die tu memang suke buat lawak dan suke kenekan orang. Kalau die kenekan orang, die akan kerjakan orang tu sampai orang tu dah x tahu nak jawab ape? Haaaa TAPIIIIIIIIII.. kali ni aku berjaya kenekan die sampai die pulak tak tahu nak jawab ape. Kah Kah Kah Kah Kah. Tapi sedikit pervert la ye. Kepada sape-sape yang geli, x payah bace! Ok. Bace seterusnya. Zassssss : (ni ape die message aku time aku kat Kuching)

(die gune nick Pakcik ye)

Pakcik : U working?
Me : Im in Kuching. Y dear
Pakcik : Mahu ciggies. Heheheheeeeee. If it s not risky to buy?
Me : Ooo. Nnt sy bli di airport. Normal price brape dh?
Pakcik : Sekotak rm10. I want dunhill fine cut. Light punya. Ok.
Me : Fine cut mcm mane plk? haha ------> ye aku mmg buta psl rokok2 nih ye. hmmm
Pakcik : It s written on the box. Fine cut. Kotak die lawa.
Me : Ooooooooooooo. Ok
Me : I'll try my best to keep the big box for u k.
Pakcik : Ok. If it s risky tak payah. I don t mind
Me : Ok i keep the box for me then. As u said it looks nice. huhu
Pakcik : No don t! Damn
Me : Hahaha. Kiss my ass! hahahaha
Pakcik : Shave it first!
Me : Already do! hahahha
Pakcik : Pervy!
Me : Haha. I shaved heart shape. Just for u! Hahaha auww~
Pakcik : Sudah!
Me : Hahahah first time aku bole kenekan mu. Yahoooooo. I will share this in my blog!
(Pakcik terus diam x reply message)

hahahaha so here goes PAKCIK!!!! As i promised, i share it!!!!!! hahahahahahhahaha x1000,000
Related Posts with Thumbnails