Tuesday, November 24, 2009

Sesekali...ku rasa teringinnnnnn~~~~~

Pssstttt....aku masak harini!!!!! Ko percaya?? Eh, ape pulak x nak percaya nye? Ingat aku x reti masak ke? ExsqueezE mE!!!!!! Ini Ayuni ok! Ko nak makan ape? Ikan goreng? Ayam goreng? Haaa Pilih!

Dah dah x payah la pilih. Dalam angan2 ko tuh x de nye kuali ngan dapur ngan api nk masak ayam ko. Kesian~

Hari ni aku masak Rhopa. Aku pun x tahu la macam mane nk ngejanya. Tapi macam tu lah bunyi terdekatnye ye!. Rhopa ni makanan yang ko kene goreng la. Goreng dengan minyak masak. Bukan dengan minyak rambut ye!

Rhopa ni inti die macam inti karipap ler. Cume biasenye aku akan gune ayam je. X suke inti daging. *Sape2 yang minat aku kat luar sane tu, take note ye. Saya x suka daging. Suke ayam*

Kulit rhopa ni bukan la rangup macam kulit karipap. Meh kite tengok gambar rhopa nih






ni gambar dari dalam peti ye!












ni lah rhopa! Rupe die x lah cantik mana pun. Alah rupe x penting pun. Asal rasa sedap!!!!





Haaa sape nak order? Nak raya Haji nih boleh la korang goreng2 jamu tetamu kan. Nanti boleh lah korang tengok orang ramai2 jilat siku! Sebab ape? Sebab rhopa ni sodappp!!! hihi

Erk.. Sedikit info penting :
1. Inti tu mak aku yang buat
2. Tepung dadar untuk buat kulit rhopa tu pun mak aku yang buat

Aku?? Haaa aku buat kerja paling berat. Aku lah yang lenggang tepung dadar ni dalam kuali nk buat kulit rhopa nih. Ingat senang ke? Nak lenggang kulit rhopa tu bagi jadi bulat tau. Ngan pinggang aku skali aku lenggang. Pasni masuk Sehati Berdansa sure menang time gelek. Aku kasik putar 360 darjah sampai berpusing mata judges. Buat kulit rhopa tu, panas tu tangan dengan muka. Sampai berpeluh ketiak aku. Tapi siap jugak 2 tupperware!!! Order order!!!

3 comments:

pakcik said...

rghorpar ah.

ayunibee said...

omg!!! susahnye nak eja rupenye!

Nurul Kumiko said...

nak resepi!!! hahahha.

Related Posts with Thumbnails