Friday, January 15, 2010

Aku Dalam Bahaya!!!

Tajuk hangat sangat kan!... Kalau pasal aku, memang hangat la kan. Kali ni memang nak cerita pasal aku dalam bahaya.
Bukan bahaya kene kejar paparazzi ye!!! *over tau. bila plak kulit mak bertukar dari hitam manis jadi putih mayat ni. Britney lagi! Kellas gitu*

Bukan juga bahaya dikejar peminat2 setia ye! *sudah! Tukar jantina plak. Memang dasyat!*

Bukan juga bahaya sebab plastic surgery ye! *Mak bersyukur dengan ape yg ade. Lagi pun, ape yang ade ni pun dh lebih mantop dari bedah2 cucuk2 ni kan. Boleh??*

Dah! X payah lah nak berteke-teki. Semua tekaan anda salah harini. Sila cuba lagi lain kali!

Macam mane nak mula cerita nih. Nak tulis pun menggeletar dagu nih!!! Fuhh fuh fuhhh FUHHH!!!

Rumah sewa aku! Baru ni kat area umah sewa aku ni ade banyak kes katenye! Kate sape? Kate housemate. Aku lama dah x balik umah tu sebab sibuk dengan kerja dan family aku. So banyak la x update bila2 nya berlaku kejadian2 nih. Tapi bila aku balik je rumah tu, housemate aku pun bercerita la..Katenye

1- Haritu ade kes lelaki india kene kelar leher. Mati situ terus. Dengar2nya sebab Ah Long. Bukan Ah Seng atau Ah Bong ye! Mereka x bersalah!
2- Ade kes ragut dan tangan dikelar. Tangan gadis yang kene ragut tu ye. Bukan tangan aku or tangan housemate aku!
3- Rumah dirompak. Hilang 3 bijik laptop. Persoalan mangsa rompak; kenapa amik laptop, x amik saintifik kalkulator? *aku rasa kalau si perompak tu amik kalkulator sumpah aku cakap die bahalol. Tapi kalau si mangsa rompak yang bertanya macam ni ape komen anda? Aku pun x paham*
4- Hilang kereta Honda sebijik! *kete btol ye. Bukan yang buat main sorong2 atas lantai tu!*

Bahaya kan? Semua2 ni memang membawa aku kepada banyak masalah yang besar!! Antaranya...

1- Aku x nak la mati leher kene kelar kan. Tragis gitu! Parut die x cantik!!
2- Aku ni crew kan. Kalau dah kene kelar tangan, of coz la parutnye bertempek kat lengan tu kan. Ko ingat aku boleh kerja lagi lepas tu? Bye bye Taipei, bye bye Beijing, bye bye kapal terbang ku..Hmmm
3- Laptop aku sebijik ni je ha. Installment pun x abeh lagi bayar nih. Kalau die curi laptop aku pastu tolong sambung bayar installment aku x pe jugak kan. Ini x. Alih2 aku jugak yang kene bayar sampai habis. Berat tu bebannya.
4- Kete aku pun sebijik je. Maseh ade lagi 8 tahun nak kene bayar ye! Reason same la diatas.

Jadi ape harus aku buat??

1- Bungkus sume barang2 aku. Balut kereta, laptop, camera, tilam ngan pembalut hadiah. Siap letak riben lagi kan. *suke la perompak tu. Sure dia ingat Christmas. Angkut makin licin ade la kan*
2- Gali lubang bawah tanah dalam bilik aku pastu sumbat sume harta2 aku termasuk rambut palsu aku kat situ? *ko gila?!? ingat senang ke nak angkut kete keluar masuk dari tanah tu?! Tunggu la aku jadi Underwearwoman dulu. Kot2 dapat spesel power kan!*
3- Sorok semua barang2 aku dalam bilik aku. *bilik pun sebesar kangkang semut, aku nak sumbat kereta aku celah mane? kalau boleh sumbat pun, aku plak nak duduk mane? Barang2 siap kunci mangga bagai dalam bilik nih!. Aku duduk luar bilik. Alih2 aku yang kene angkut ngan perompak tu kan*

Hmmm memang aku dah pening dah pk2. Pk ngan x pk same je jawapannya. Sama ada pindah atau gilir2 la jadi mak guard umah. Sape nak amik feel mak guard dulu nih wei???

2 comments:

pakcik said...

tempah uniform makguard dulu. ok?

ayunibee said...

okey! satu rancangan yang baik!
of coz la i punya ade manik2 labuci merata kan. nampak la grand sket!

Related Posts with Thumbnails