Friday, April 30, 2010

Peristiwa di kedai gunting rambut

Hari ni balik je aku dr Dubai, adik aku si Ila ni ajak aku p kedai yg aku slalu p utk rambut n kening aku. Kedai ni kat Subang. Aku rehat jap tido tido dalam sejam lebih pastu aku dah x bole nk tido sebab pintu bilik aku asek kejap2 terbukak kejap2 tertutup pulak. Aku ni memang susah sikit nk tido nyenyak kalau ade bunyik2 nih. Unless kalau aku purposely bukak tv bila kat hotel sbb x nak dgr benda2 mengarut mlm2 kan. (kecut jugak aku ni sebenarnya, walaupun nmpk brutal je kat luar. kalau muncul hantu depan aku, aku rasa aku terus jadi statue tegak berdiri kat situ agaknya. hantu tu pulak pelik ngn aku nnt kan. die pulak lari terkejut tgk aku keras. haha) Dah lepas mandi2 aku terus siap2 terpekik2 panggil org lain suruh bersiap jugak sbb aku x nk lambat since mlm nanti Ali smpi KL and aku kene ambik die pulak.

Keluar2 rumah elok je aku masuk MRR2, mak ai! Jam!!!!!!!! Baru aku teringat esok cuti labor day. so rmi la manusia2 nak balik kg kan. Jadi perjalanan aku nk smpi ke Subang ni agak lambat la. Kereta seketul2 bergerak mcm siput tahu! Aku rasa aku jalan kaki pun cepat bnyk ok! (patut td aku hamba kan je si Ila suruh tolak je kereta aku smpi Subang kan? jimat minyak aku sambil2 tu boleh la bakar lemak sket kan? 2 in 1 ok. Smpi ke destinasi dgn selamatnya dan kurus setelah smpi. Tapi kekurangannya...tapak kasut haus smpi tinggal tapak kaki je la kan. haha)

Smpi je kat kedai, aku berpusing2 pulak 3 4 kali nk carik parking. Last2 aku dh naik hangin, aku park je depan kedai Nisa then inform Nisa suruh bgtau guard jgn clamp kete aku. Terjerit2 pulak die panggil si mamat banggla yg ada kat situ. Masuk la dlm kedai...

Pastu aku perasan kat pintu kedai Nisa ni ade la tampal2 advertisement n notis2. (campur aduk BM BI aku. ko phm2 sendiri la yek) Salah satu benda tampal2 ni adik Nisa p tampal terbalik. Terbalik nye mcm ni. Die p tampal kertas tu jadi org dalam kedai je bole baca. Org luar kedai x nmpk. Padahal benda alah tu nk suruh org lalu lalang yg bace kat luar tuh. Ade la sorang pelanggan cina ni tegur ckp advertisement tu terbalik. "Nisa. U punya advertisement tu terbalik ma. Org luar x nmpk. Tukar la kasik org luar nmpk". Adik Nisa ni pun dgn cepatnya p tukar...

Lepas die dgn semangatnya tukar advertisement tuh, tiba2 aku nmpk si Ila gelak terbahak2 sebelah mak aku kat kerusi dekat ngn pintu tempat die tampal2 advertisement tuh. Aku x paham knape. Aku ignore je. Lepas tu mak aku tanye. Knape si Ila ni gelak x terkaver smpi terkeluar terbahak-bahak nih?..Ila pun tunjuk la kat mak aku advertisement yg adik si Nisa ni tukar tadi. Ko tau ape kali ni jadi pada advertisement tuh? Advertisement tu masih mengadap kepada org2 di dalam kedai untuk dibaca. Tapi kali ni die p tampal mcm ni pulak.....


Mak aku tahan gelak kaver muka dengan surat khabar. Aku x tahan nk tahan gelak, Terus keluar kedai gelak kuat2 kat luar. Hahahaha

Psssttt...adik Nisa ni bukan budak darjah 6 or tingkatan 5 ye. Dah besar panjang lg tua dari aku siap kerja tukang jual kereta lagi ye!! hahaha


Saturday, April 24, 2010

Coffee dan creamer..

Kali ni cerita lawak sikit. Aku pernah lalui benda ni suatu ketika dahulu. ihihi. Ada org kata...

"Saya x suka minum kopi tanpa susu sbb nanti saya jadi hitam. Saya kena campur susu or creamer bagi jadi putih sikit. Baru saya x hitam."

Dengar je makhluk halus ni ckp mcm ni, aku terus terpk..Mak aku dulu bnyk minum kopi tanpa susu ke yang kulit aku gelap semacam je kan? Setau aku, mak aku bnyk makan mee hailam mase die mengandungkn aku. Oooo maybe sebab kicap la nih aku jadi gelap. So kiranya memang ade kaitan la kicap ngn kegelapan kulit aku ni? mungkin juga org tu ckp btol psl kopi? Mula la aku gelak sorang2. (pastu terus terfikir, ee nanti ngandung x nk mkn kicap la. nk mkn soya je bnyk2 kasik anak putih gebu gebu gebu!) hihi.

Bila ckp pulak pasal anak, kat zaman2 universiti dulu dulu, borak2 jugak la ngn kwn2 kadang2 tu kan. Planning mase depan la kononnya. (padahal mase depan time tu memang x nmpk hala tuju lagi). Konon bincang psl mase depan. Tapi topiknya just topik baby je. haha. Biase la perempuan kan. Semua suka baby. Kalau ade yg x suka baby tu, baik ko check btol2. hehehe :p So kat Uni dulu aku ade la kwn2 yg dh berkapel. Awek putih gebu, bf gelap. X perlu la sebut name kan. Klu ko bace ni, ko tau la sape kn? hehe. Aku pun borak2 la psl baby. Gf die ckp.

"nanti ank saya, saya nak muka, tgn n kaki ikut kulit saya putih gebu. badan je ikut kulit die hitam."

hahaha ade jugak yg boleh terpk mcm ni ok? ko pernah x terpk mcm ni? haha aku tercengang kejap sbb aku pun x pernah terpk nk anak aku sekerat putih sekerat hitam. haha

Pastu ade la satu hari ni, aku n ali bincang psl mase depan. Kerja mcm mane, plan nk duduk asing2 ke mcm mane since kerja jauh. Nak anak terus ke nak hold dulu ke. (klu nk ank terus, atas pelamin jugak kite kasik jalan) :p. Pastu ali ade ckp.

"nanti ank2 saya, saya nak dieorg ikut sume features awk. Just kulit je ikut kulit saya" pastu sengeh mcm kerang busuk..haha

Hello. Knape sume x suke org kulit gelap mcm aku ni? Kulit mcm aku ni manis ape???? haha perasan sendiri nih. Kulit putih gebu melepak mcm korang kan nmpk x de kaler. Pale je. Macam mayat.(haha jeles ngn org kulit putih) :p. Kalau korang p europe, kulit putih2 mcm korang mane laku woi. Yang mcm aku ni haa skali lalu, sure rmi nk pandang kali ke-2. Bukan pandang sebab cantik, tapi pandang sebab terkejut! hahaha (tiba2 teringat pulak zaman2 kat UK dulu. Ade la 3 4 ekor mamat kulit putih macam mayat nk ngorat. haha bangga nih!!) :p

Eh knape aku rasa aku melencong tajuk nih? hahaha ape2 je la eh.... :p

So kalau korang x nk ank2 korang gelap2, jgn minum kopi tanpa susu ok. Dengar la pesanan sekian makhluk halus tu. haha.

Pakcik memang lawak!!!!


Friday, April 23, 2010

Passenger Beijing...

Situation : bumpy weather, seat belt sign on

Pax request for a cup of coffee..

Pax : do u have a cup of coffee?
Me : Sir, The seat belt sign is on. Currently now we don't serve any hot beverages.
Pax : (dgn slownye cakap) MAS bankrupt untill a cup of coffee also cannot afford to pay..
Me : Excuse me sir?
Pax : I said, ur company is nearly bankrupt until a cup of coffee also they can't afford
Me : Sir, as i said. The seat belt sign is on and due to safety reason, we don't serve any hot drinks at the moment. We don't want any hot drinks to spill on u! Once the weather is ok, I'll come back with ur cup of coffee ok?
Pax : (diam x ckp pape)
Me : (terus tarik cart n serve the next passenger. The one sitting next to him just gave him a 'sinis' smile.)

After a few minutes, seat belt sign is off..

Me : Excuse me sir, there u go, a cup of coffee for u. If u need more, u can just press the call button n I'll come and top up the coffee. Ok?
Pax : (cont senyap)

Lepas satu lagi servis pun die senyap dgn aku. Nasib ko la kan dpt aku yg servis ko. Padan muka! Mulut x reti beli insurans. Ko bg mulut x de insurans, aku bls la mulut x de insurans jugak. Adil kan? hamik!!! Panas kan hati ko? sure same temperature ngn air kopi ko tu kan? hahaha

Pengajarannya, jgn la kurang ajar sngt mulut tu simply nk ckp pape je psl company. Dah kalau ko rasa MAS x mampu nk bg ko coffee, ko naik je airline lain. Ko sure suke nk compare2 dgn Air Asia kan? Ko bnyk duit melimpah2 kan? haa naik je air asia. Ko byr coffee ko every cup. suke?

p/s : Ikutkan hati aku, nak je aku bagi satu jug coffee tu atas meja die. Haa lepas tu ko pk sendiri la kan MAS mampu bg ko berapa cup of coffee.. Seriously, aku x suke pax yg naik MAS, tp x habis2 compare2 dgn Air Asia. Dah ko rasa dieorg bagus sngt, x yh naik MAS ok? x pyh nk bikin hati tu panas nk complaint2 pulak kan?

Thursday, April 15, 2010

roti telur kuah kari banjir satu!

Datang sorang pekerja baru amik order kami. Macam mane aku tau die pekerja baru? Sebab kami memang slalu p mkn kat kedai ni. Org kedai pun dah hafal muka2 malaun yg dtg kedai die. Bila kami sampai je, wah ramai sugguh yg dtg nk lap meja dan amik order. Merasa lah gaya hidup artis sikit kan dah ramai org berebut nih. (walaupun berebut amik order n lap meja ye) Naseb x de paparazzi je kan? *over sangat* eh knape korang cemburu? korang ade ke org rmi2 dtg nk slm ngn korang kat meja berebut2 lap meja amik order semua? x de kan? haaa so sah la korang memang x pernah merasa life seorang artis glamour. Wah! Yang amik order aku ni seorang kakak linkungan 40-an la. Tapi kali ni kami pergi x de sape yg dtg kat meja. Maybe sbb kami duduk meja hujung. Mungkin juga sbb tgh rmi org mkn. X mungkin la popularity kami jatuh kan..... Oppsss.....

Pakcik : Akak, bole amik order?
Akak : Apa ye adik?
Pakcik : Bole amik kan order saya?
Akak : Bukan saya tadi...
(menda la akak ni merepek bukan saya bukan saya nehhh...)
Aku : Akak, kami blom amik order lagi ya. Meja ni mahu di lap. Bole akak amik kn order makannya?
Akak : Owh. Saya ingtkn adik mahu tambah ordernya. Jadi ini bukan adik yg mkn ya?
Aku : Bukak akan.
(akak tu pun bersihkn la meja. Pastu amik la order. Artis paling popular a.k.a aku order roti telur kuah kari banjir. Order diulang ada la lebih kurang 4 kali. Sampai aku rasa mcm nak jd tukang amik order kejap. Aduih.....)

Lepas 10 min...datang la roti telur aku....

Aku : saya mintak roti telur kuah kari banjir akak.
Akak : kuah banjir itu mcm mana ye?
Aku : kuahnye bnyk kat atas roti telur ni akak..
Akak : ooo macam ini ya adik....(die pun tuang la kuah kari dlm mangkuk kecik tu kt dlm pinggan roti telur aku)
Aku : errr.....ye btol la tu akak. Terima kasih......

Lepas habis aku mkn, adik aku x habis pulak mkn. Nak tapau.

Pakcik : Akak, boleh tolong tapaukan ini... (hulur pinggan)
Akak : bole2. (x amik pinggan. masuk kedai amik bekas tapau bwk kat meja kami. Dan2 tu jugak die p tuang dalam bekas tapau kat meja kami)

Pakcik, aku n adik aku senyum je ler..........


Tuesday, April 13, 2010

vegetable = sayur pax tersayang~~~

during meal service...

Pax : I am vegetable..
Me : I'm sorry??...
Pax : I am vegetable!!
Me : ..... owh u mean vegetarian..ok2 I'll get you your meal..
*calling another crew*
Me : Babe! Amik kan aku VEGETABLE meal satu. Ni ha pax ni nak!
Crew : *x bole kaver gelak. Terus terkekek2 gelak dlm cabin!*

So who say this job is not fun at all??

Wednesday, April 7, 2010

Aku terlalu cemburu ke?

Aku pun x paham dengan diri aku sekarang ni. Bila dah jadi tunang Ali, aku rase aku makin cemburu. Atau pun ni memang salah satu dugaan Allah bagi kat aku sebab Dia nak tengok tahap kesabaran aku..

Hurmmm...Dengan sapa aku cemburu? Dengan seorang wanita seofis Ali. Nak dijadikan cerita, ofis Ali ni hanya ade Ali, wanita ni dan bos Ali sahaja. Aku sendiri pun x paham department ape yg just ade 3 orang je bekerja. Hurmm. Ape2 je la kan.

Dulu before aku bertunang dengan Ali, aku x rasa pun die rapat dengan Ali sangat. Tapi semenjak bertunang ni, aku x habis2 asek dengar name die je. And truely kadang2 tu aku start rasa bingit telinga. Aku paham die kerja same2. Tapi ntah la. Aku cemburu.

Ape tak nye. Ko bayangkan sendiri. Kerja seofis. Duduk sebelah cubicle. Dia single. Borak same2. Kerja same2. Kadang2 tu p ofis, Ali amik kat umah die. P meeting same2. Kadang2 lunch same2. Ali boleh borak2 gelak2 dengan die nampak happy je. Ali puji cheese cake die sedap. Petang2 bole pergi jogging same2. So mane pergi time aku? Hurm..

Bila Ali dengan aku, aku susah nak dengar die gelak kuat2 hepi2 mcm die gelak hepi2 ngn pompuan tu. Ali x share cerita2 best ngn aku which sumtimes aku curik2 dgr bila die borak2 ngn pompuan tu. Ali x bnyk cakap pun dengan aku n bila pompuan tu kol die or sebaliknya, die bole berborak lame gelak2. Bila aku yg kol ali, sure die senyap je. Alasan yg aku slalu dengar "saya x tahu nak borak ape dgn awk". Hurm.. Aku x pandai masak mcm pompuan tu. Lagi2 nak buat cheesecake. Memang cheesedale je aku bagi nanti. Kat facebook pulak, bila aku post ape2, x de pulak die komen lawak2 macam die komen kat facebook dia bila this pompuan komen. Pastu bila pompuan ni komen, bole pulak die sambung berjeler2 buat lawak. Aku ke yang cemburu????

Aku just pk. Kalau ko betol2 berkawan, berkawan biar ade limit. X perlu la smpi semua benda pun ko nak ade moment dengan Ali. Setakat kat ofis sudah la. X perlu la smpi balik rumah nk mengada2 pulak melawak2 dalam facebook nk belanja makan i bg betis u nak peha i bg bontot ayam ke ape pulak. Dah la die single. Jadi, aku yang terlampau cemburu ke?

Aaaaaaaaa terus terang aku cakap aku dah x tahan lagi. Dan selama ni aku diam je x masuk campur. Tapi aku tengok macam makin hari, aku makin meluap2 dalam dada. So harini aku komen post kat facebook Ali...

*post ali pasal kucing kami yg mati. aku paste ni ape yg die reply..

pompuan itu : wat???tu la sape soh g berjoli..dok umah suda..huhu

Aku reply : die berjoli dgn saya. x pe kan??

pompuan itu : ha ha ha..yg tu exceptional..ngeeee~~~

aku reply : then good enuff..


Ali ade kat KL mase kucing kami mati. Aku x tahu kenapa, tapi aku terasa sikit dengan komen dia. Knape? Kalau ali ade kat umah, kucing kami x mati ke? So Ali better duduk rumah je jage kucing2 kami than turun KL sbb nnt ali berjoli? Kalau ali berjoli pun, salah ke? Sape pulak ko nak sebuk2 jage ape ali buat?

Kalau aku yang salah, maafkan aku. Kalau aku yg terlampau cemburu, maafkan aku. Ape yang aku tau, aku dh x bole terima semua ni. How i wish im working in an office where i only have 1 officemate which i have to do everything with and at the same time aku nak jugak amik die p kerja, jog dengan dia, masak cheese cake bg die and aku bgtau pulak kat ali yg dis guy puji cheese cake aku sedap dan x lupa juga bergurau senda dalam facebook dan berborak2 gelak2 dalam talifon. Bukan niat aku nak balas dendam, aku cuma nak die paham ape terbuku kat hati aku :(

Perlu diberitahu juga disini. Ye aku x halang ali nk keluar dengan siapa2 pun. Sebab bg aku, aku x de hak nak halang kebebasan dia. Tapi bila aku dah bagi kebebasan, jgn smpi aku pulak yang sakit hati.

*Mood : Jiwa kacau... :(


Tuesday, April 6, 2010

Tinggal kenangan T_T

Hari ni, 6th April 2010, Emon pergi meninggalkan aku dan Ali. Emon mati kene langgar. Aku dapat berita ni time aku tgh beli minuman kat coffee bean. And I cried in front of others. I've tried to hold my tears. But I'm not that strong. Yes. I'm in grief T_T. Emon.. Ibu rindu Emon and I will always do. Emon jangan lupa ibu ya :') Semoga Emon bahagia kat sana..

*sadness.all.over.me*

p/s : I love you Emon! Rest in peace~

Saturday, April 3, 2010

Tragedi 20032010

Kucar-kacir wa cakap lu... Berbincang punya la sebulan sebelum. Tapi macam biasa la kan ayah aku. Suke buat keputusan lambat2. Last2 minute tu memang favourite die la. Mula2 kami rancang nak bertunang 14 Feb. Tangguh ke x tahu bila. Bincang punya bincang, ayah aku cakap 20 March tapi x confirm.

"ayah mintak cuti dulu. nanti kalau dah confirm ayah bgtau la dekat akak."
"ayah bgtau awl2 la ye. sebab kakni pun nk kene mintak cuti jugak." (aku malas mintak cuti awl2 sbb yg 1st time aku da plan awl2, tiba2 x jadi. Kang aku amik cuti lagi, x jd lagi skali pulak kan?)

Tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggul!, akhirnya..2 hari sebelum 20 march baru ayh aku bgtau jawapan yg bertunang tu ON!!! Ape lagi aku, kelam kabut la jadinya! Check2 jadual, aku kerja! Naseb baik aku buat KUL/SIN/KUL je!!!!!!! Tapi balik terkejar-kejar jugak la kan! Ape x nye. Panggil family tunang aku dtg lepas zohor. Aku balik kerja kul 12! Berlari aku bwk kete. Macam mane tu??? ;p

Sampai2 umah mekap2 sket tempek blusher tempek bedak sapu gincu siap!

Aku duduk dapur je la uols. Jadi anak dara sopan santun lemah lembut jap. Nyampah! Haa sebab sopan santun sngt la aku buat air teh manis mak aih! Macam main tuang sebotol gula. Kalau minum memang guarantee senang2 bole kena kencing paling manis! Hahaha. Ketaq!!!! ;p Yang ayah aku pulak saje je jerit dari dalam hall umah..

"Yuni!!! Manisnye air ni!! Tambah air sikit!!"

cett..

Tapi adik aku tolong kaver.

"owh air tu saya yang buat (ila)" **thank you ila!!**

Aku memang x keluar dapur langsung la. Duduk kat dapur je. Dieorg pun diskas la dum dam dum dam pok pek pok pek bla bla bla bla blu bla bli. Aku goreng karipap goreng keropok lekor segala bagai kong keng kong keng... Pastu tiba2 mak aku panggil...

"yuni..mari keluar ni. Nenek Cas nak sarung cincin ni"

Aku terkedu. Rase macam nak pitam jap. X de pun dalam plan nk sarung2 cincin nih. Waaa aku dengan baju kurung bodo je nih. Malu kot!!! (baju kurung bodo aku pun x de la compang camping sane sini koyak nmpk part2 sensored ke kan ;p)

Aku keluar dengan kaki terketar-ketar. Hulur tangan nih! Orang lain bertunang hulur tangan kiri. Aku dengan yakinnya hulur tangan kanan! X de tanya2 dah. ;p Pastu karang nenek tunang aku tegur.

"Kenapa ketar2 ni aimi?"
"Takut......"

Haha semua gelak besar. Malu!!!!!
So dari situ, jadi la aku tunang Ali yang sah! hahaah ;p

20032010

Tertanya-tanya ape 20032010 ni?

Haa ni la tarikh terikatnye saya dengan seorang jejaka idaman aku sorang je. hahaha

20th March 2010!

Jadi sekarang, dengan bangganya aku nak cakap..

AKU TUNANG ALI OI!!!!!! *macam aku sorang je bertunang. Ye! Mak memang over selalu!!!*

No not me!

Time check! 12:38pm.

Aku baru je letak ganggang talifon ke talifon. (ye la. x kan la nak letak dalam almari plak kan) Sape kol aku pagi2 buta ni? Captain!! From the lobby! Knape kol?

Captain : Hye aimi..
Me : Yes (sambil buat2 mamai).
Captain : You buat ape ni?
Me : Baru terlelap tido. (padahal duduk update blog ;p) Ni sape ni?
Captain : Ooo. You cuti ye esok?
Me : Yup. Esok off day. Knape ye? Sape ni?
Captain : Ooo I dot dot dot. Captain dot dot dot. I nak ajak you kluar. Jom pergi club. You cuti esok kan. Esok bole tido puas2. Jom jom! I tunggu you kat lobby. I ade kereta.
Me : Huh? Captain sape? Err sori capt. I dah nak tertido da ni. Lagipun I nak keluar pagi esok. Awal pagi.
Captain : Captain dot dot dot la. Owh. You nak pergi mane?
Me : I nak pergi tour Kuching.
Captain : Ala jom la. Kejap je. Teman I. I janji kul 3 you dah sampai bilik. Please please please~~
Me : Im sorry captain. I sangat mengantuk. And I x kenal pun you which captain. Im sorry.
Captain : Ala. Botol da bukak da. I belanja you. I dah lame tunggu nak keluar dgn you.
Me : Err. I x minum. You dah lame tunggu nak keluar dengan I? What do you mean?
Captain : Ok2. I bukak coke satu jug for you. Ye la. I dah lame nak keluar dgn you. Tapi x de chance. Ni since esok you cuti, tu la I ajak you. Jom la aimi..
Me : Sorry capt. I mengantuk. And I x bawak baju pun.
Captain : Ala aimi. Pakai pagoda je pun x pe. You sorang je ni yang I bole ajak. Yang lain semua x de.
Me : My crew yang lain2 kenapa captain x ajak? Ramai je yang lain2 yang minum.
Captain : Ooo ye ke? X pe la. I nak ajak you jugak.
Me : Sorry capt. Memang I x bole ikot. I mintak maaf bnyk2.
Captain : So ni kira I ganggu you ke? Ok2 macam ni. I belanja you makan.
Me : I dah makan
Captain : Ok. Ape yang you nak sekarang ni.
Me : I nak tido je.
Captain : Ooo I ganggu you la ye sekarang?
Me : Erm..sort of. Sebab I baru je terlelap. (;p) Im sorry capt. Memang i x bole follow. Sorry..
Captain : Hurm..x pe la macam tu. Sorry la I kacau your time.
Me : Owh nvm.
Captain : Bye aimi
Me : Bye.....

Jadi kemungkinan besar disini, if aku fly dengan die, die akan buat palat la dengan aku kan. Dah aku reject offer die. Tapi ade aku kesah? Ko nak buat palat pun its your choice. At least malam ni aku tau yang aku selamat duduk kat bilik update blog!

*capt. Saya bukan jenis minum2 p club ni. Kot ye pun nak mengorat, ajak la p date tempat2 elok sket. Nampak sangat ko ade another intention. Owh btw, tengok cincin dijari ye! hihi*

Jangan tamak!!

Al-kisah satu cerita pasal pax dengan crew. (ade ke cerita lain aku ni? asek pax dengan crew je la. Over!)

**update blog sambil makan ferrero rocher. Clearance sale dari cart kelmarin. Balun pax punya yang x makan. Kami panggil ni crew uplift. Hahaha. Dapat la seguni! Haa terkangkang- kangkang aku cari space dalam bag nak sumbat. Siap selit celah SITU lagi kan!! Over sangat. Nasib scanner tu x leh scan ferrero rocher. Kalau x sure malu ;p kidding2 ;p**


Situation : flight time 40 mins
Crew sedang buat servis peanuts n juices.

Pax : I want tea. (x de please2 ye)
Crew : If time permit, I'll come back with your tea sir. (sambil senyum plastik!)

Lepas 3 mins (wah timing nih!! penipu sngt!!)

Crew : Your tea sir.
Pax : **pandang je tanpa ckp thank you ok!** (memang dasar laut!)

*ding*
Pax : Do you have biscuits?
Crew : Yes. I'll come back sir.

Crew bg biscuits kat pax. Again ye. X de thank you2! (mulut bnyk sngt taik gigi kot. Kang cakap thank you bertabur plak jatuh taik2 gigi tu kan. Buat collection 2010 kan. Gitu!!)

*ding*
Pax : Do you have sweets?
Crew : Yes we do.

Crew pun anta sweets plak. Peringatan! Pax berusia linkungan 30han ye!

**landing announcement**

After landing...

Pax : Do you have some milo which i can bring back home?
Crew : Encik, kerusi x nak? Bole bawak balik jugak kalau nak. Saya bole tolong cabutkan untuk encik. Bawak beg besar x encik?
Pax : Diam terkedu...

Dalam erti kata lain, jangan la tamak sangat wahai pax2 tersayang ye ;)

Friday, April 2, 2010

Colombo oh Colombo

Ini cerita datang dari 1 of the crew. Dia punya pengalaman dalam flight ke Colombo. During service.

Weather : bumpy. So no hot drinks due to safety reason :)

Crew : Sir, any drinks for u?
Pax : Is the 7up hot?
Crew : Err what hot?
Pax : 7up?
Crew : Owh. We don t serve hot 7up sir. We serve it at room temperature sir.
Pax : Owh ok. Can I have 1 7up at room temperature please?
Crew : **terpacak terkejut**

At least die bgtau crew clearly ape die nak kan.. Dari yang bijak pandai crew dah offer orange juice guava juice tea coffee pastu mintak apple juice macam mane?

Lama!!!

Wow lama sungguh saya menyepi kali ni!! Al-maklumla, mak bz! Kerja x henti-henti. Smpi bengkok dah ;p. Haha ok2. Saya akan update blog saya esok! sbb harini kerja lagi. esok cuti di Kuching! So, tunggu............. ;p

*ayunibee akan kembali*


Related Posts with Thumbnails