Wednesday, May 26, 2010

John Legend - So High



Sayang, this is for u. I ♥ ♥ ♥ YOU!!!
We are walking on cloud 9! :*

Tuesday, May 25, 2010

18 tahun ke atas sahaja!

aku jumpa ni kat salah satu page FB kwn aku. saje la nk share kan. sbb aku pun mcm gelak terbahak-bahak :D

sape la yg create lawak nih. haha

mengikut saiz masing2? hahaha gerun! which one fits u best? hahaha

gila la. sape p taruk api kt situ. sedap terbakar tuh. hitam. hahaha :P

tengok. beruk pun pandai. ape tah lagi manusia.. :P

amacam? icon baru nih. sape brani guna? :P

Happy 25th Birthday to ME! :)

Its my birthday!!!! hahaha seronok pulak kan. org lain makin tua makin sedih, aku makin seronok. sungguh x paham. ni namanya sindrom perasan muda selalu! hahaha :P haa ape gelak2? btol la mak makin cantik kan? sanggul tinggi berdiri atas kepala nih, mekap tutup segala kedut2 n parut2 dimuka. thanks to my makeup kit! hahaha :p

Tau x birthday nye bila? haa x pyh la korang nk berteka-teki. meh sini nk bgtau. tarikh keramat mak aku melahirkn aku adalah 23 Mei 1985. hihi haa simpan nih dlm diary ye. next year wajib wish sorang2 berserta ngn hadiah. sape wish x de hadiah, wish tu x dikira. klu buat undi, kira mcm undi batal la nih. hahaha :P

so kat sini aku nk mengambil kesempatan nk ucapkan terima kasih yg x terhingga kepada Bella, Sham, Hawa, Safira dan Aida kerana sama2 meraikan hari kelahiran saya :D

Sebenarnya mase tu kami sambut 2 perkara. Birthday aku n bachelorette party utk noor, since noor nk kawin da bulan 6 nih! congrats noor!!!! jangan takut2 ye :P

Owh nak cakap jugak. Sumpah aku suka gila telinga bunny yg diberi oleh Hawa n Bella!!! sangat comel ok! (perasan~) X kesah kena paksa pki depan org rmi pun. tq korang!!! nnt update pic kat sini ye :) XoXo!!!!!!

A million thanks to Pakcik sbb belikn aku handbag PRADA. terkejut plus nk pengsan tgk hadiah. haha. how i wish aku bole kasik die hadiah mahal2 mcm tu jugak. Thank u thank u thank u!!!!! XoXo!!

Kepada tunang tersayang, (if u read this) terima kasih kerana bg sy kad yg sngt comel! tq for loving me. Tq for accepting me for who i am now. Tq for being understanding. Tq for the GIFTS!! Tq for everything! XoXo!!! (anda berjaya jadi yg pertama dan yg terakhir wish bday saya tahun ni :P)

X dilupakan. Kepada semua kawan2 yg wish bday saya di facebook, terima kasih banyak2 ye!!Suke suke suke!! XoXo!!!

23 Mei haritu aku kene kerja p Myanmar! haih MAS memang kejam x kasik aku cuti! hmmm tapi ape2 pun aku x sedih bila p flight. Korang tahu kenapa? Aku dapat set crew yg sungguh best! Leading yg sungguh baik ok! Time makan aku, leading n crew2 aku jamu aku dgn makanan2 from GCC siap hidang atas tray cantik2 lg ok! Lepas tu, crew2 aku siap buat card birthday from menu card GCC ok! siap ade lipstick kiss lagi!!! suke suke suke!!! Tq to Iriani, Ainayuni, Feruz and Zul ya!!! korang memang sangat best!!!!! XoXo!!

Tahun ni tahun terakhir la aku nk celebrate bday as a single girl. Lepas ni da jadi bini org kan :) Aku hepi sangat dapat celebrate jugak tahun ni. :D

Kepada semua, terima kasih!!!!!!!!!!!!!!!!!



Thumbelina n Rapunzel ;)

Bergaya sakan depan JASPAL mane tahu kot2 dieorg nk amik jadi model dieorg ;P

tu la handbag PRADA pakcik bagi!! *wink*wink*

Happy birthday to me! Selamat melangkah ke jinjang pelamin to Noor!!

hihihi comel kan kami? my bunny headband n noor dapat veil! *cuteness*

safira yg suka mkn ayam n aida yg selalu buat kami x kering gusi!

rapunzel suap kek for thumbelina! hihihi suke!

semua tgh syok makan! tp pose tetap x lupe ye! hihihi

the bride to be!!!! congrats noor!!! nnt ko bg aku tips pulak ek :P


Friday, May 21, 2010

L-O-V-E

...." God determines who walks into your life. It is up to you to decide who you let walk away, who you let stay, and who you refuse to let go."....

Concentrate on this sentences :

To get something you never had, you have to do something you never did.'  When God takes something from your grasp, He's not punishing you, but merely opening your hands to receive something better. 

 'The will of God will never take you where the Grace of God will not protect you.'

There comes a point in your life when you realize :  

Who matters,
Who never did,
Who won't anymore...
And who always will.
So, don't worry about people from your past,
There's a reason why they didn't make it to your future. 

p/s : I ♥ you Muhammad Ali Bin Yahya.. 

Saturday, May 15, 2010

Kau menjengkelkan, tapi apa kan daya...

On the way balik dari  Miri ke Kuching td, flight aku boleh dikatakan nearly penuh la. Tapi aku x heran sngt since just kene buat peanuts n juices je. So x penat sngt la. Cuma penat ko nk ulang alik from galley ke cabin tu je la.

Time passenger boarding, mcm biasa lah, jage cabin. Aku pulak harini kene jage zon ekonomi. Tugas aku harini jadi BC1. BC1 ni maknanya Back Cabin 1. Tugas aku kire mcm stewardess utama dlm kapal utk zon ekonomi la. Aku bnyk kene handle handicap passenger, wheelchair passenger, mother with infant, kene brief semua2 n termasuk lah kene brief org2 yg duduk kat window hatches nih. Aku jugak kene inform org2 row 5, 11, 12 n 14 yg atas lantai area dieorg x boleh ade ape2 bag sebab takut if berlaku kecemasan, nnt block org nk keluar ke pintu kecemasan.

So lepas semua dh boarding, aku pun brief la passenger2 yg duduk kat window hatches. Biasanya lepas aku brief, aku akn jalan start dr depan ke belakang utk check cabin. Ala2 leading gitu. Gila kuasa kejap! hahaha. x la. Ni memang tugas aku pun :P So bila aku smpi je kat row 5, aku tgk ade satu beg laptop tp mcm takdak laptop dlm die. Kempes je. Passenger kat 5A ni letak beg tu atas lantai depan kaki die. Aku pun ckp la..

Excuse me sir, is this ur bag? 
Yes..
Do u mind if i put it in the overhead compartment?
(die buat muka ngn aku)
Or you can slot it underneath ur seat sir..
You are wasting your time!!! (pastu muka bengang)
Hak ela die nih....(sambil merenung tajam kat muka die)
(passenger lain kat tepi2 die sume tgk kat die punya attitude yg x consider langsung)
(die pulak x brani langsung tgk muka aku. haaa tahu takut tgk muka mak yg bitchy nih!!)



Aku bukan nk ckp ape la kan. Aku bgtau tu pun utk safety reason. Buatnya pape jadi atas kapal nnt, ko jugak yg terkial2 nk keluar. Aku tahu la beg ko tu kempes, tp dh procedure mcm tu. Handbag kecik mane pun, ko kene pegang, taruk dlm overhead compartment or ko letak bwh kerusi ko. Jangan slh kn aku if anything jadi onboard n ko jatuh tersungkur time nk escape sbb kaki ko tersangkut kt beg ko. Kalau muka ko hensam badan ko muscle2 senyuman ko menusuk kalbu, memang aku berlari selamatkn ko dulu if ade emergency. Tapi setakat muka ko taraf2 lesung batu aku je, x reti nk senyum, x reti hormat org, mulut mcm haram... ko menjerit la merayu kat kaki aku pun, aku akn selamat kn ko last skali jugak. ;D

So pengajaran kepada semua2 yg naik kapal terbang. Bila ade crew tegur psl beg korang, tolong la dengar. Crew tu tegur sbb utk tujuan safety. Utk diri ko jugak if jadi pape. X de nye crew tu gila saje2 nk suruh ko alih2 beg ko letak merata. Kalau ikutkn x kesah keselamatan korang, x de nye crew tu sebok2 nk mintak ko simpan beg ko elok2. Paham?

Jadi disini aku nk ckp..wahai passenger row 5A, kau sungguh menjengkelkan aku, tapi apa kan daya, aku terpaksa hulur peanuts n juices kat muka ko jugak. Kalau ikutkn hati, nk je aku seret ko tarik seluar suruh keluar dari kapal. Membatalkn mood hepi aku je!


Tuesday, May 11, 2010

Lelaki..or shud i say Jantan keparat???

Semlm aku dpt msg dr ntah sape2 tanya aku kenal x sorang mamat ni. N mamat ni memang aku pernah kenal suatu ketika dahulu. Kite namakan die si X la ye. Yg msg aku ni perempuan, si Y. Bila aku sebut mcm ni sure korang da bole agak kn cerita die mcm mane? hmmm

Aku kenal mamat X ni atas kapal time ade kes ngn satu passenger ni buat hal dlm kapal. Si X ni duduk selang 2 baris je dr si Y nih. So lepas aku habis kerja sume2, aku tgh duduk basuh jugs kat blakang, mamat X ni dtg borak2 ngn aku. Borak punya borak, die ckp la die f.o. Tapi base kat Miri. So ni flight aku operate frm miri ke kl. Die ade la story mory psl life die sket secara tiba2. Dah aku ni dengar je la kan dah passenger nk luah perasaan. Aku asik alih topik ckp psl apa jadi atas kapal. N since passenger tu memang buat palat gila dlm kapal, SV aku suruh la aku n crew2 aku amik mane2 pax as a witness. Aku tanye die. Die kata ok bole jadi witness. Aku pun ok je la da since die pun kerja ngn airline sama. Senang la nk panggil nnt. Aku pun tuka la no ngn die. Sebab biasanya bila kes dh masuk ofis, ofis akn kol aku n mintak cerita sebenar diceritakan skali lagi. So since aku pun ade saksi, bole la aku bg no die jugak kat ofis utk ofis kol n tanye psl kes nih. Dah die pun kate die x kesah kan. Hmmm..

Si X ni x habis2 lagi borak psl life die ngn aku. Die ade ckp. Die sebenarnya duda. Ada anak 2. Die bercerai ngn wife die n wife die pun crew jugak kat airline ni. Die selalu kene pukul dengan wife die la yada yada yada. Aku mcm terpikir. Ape hal la mamat ni cerita kat aku sume sampah2 yg aku x perlu dgr ni? Aku bukan kenal die pun. Dah die cerita psl personal life die ni knape pulak? Maybe die need sumbody now nk cerita his sad stories kot. So aku layan kan aje. Pastu die ckp pulak die turun kl ni pun sbb nk jumpa dgn ustaz Harun Din nk berubat sbb bini die tu mcm buat sumting2 kat die la jampi serapah bagai nih! Haduih aku dh tepuk dahi mase nih. So bila nk keluar aircraft tu die keluar last skali. Aku just ckp nnt if ofis kol, i bole la mention ur name. Tq sbb sanggup jd witness utk this case. Die just senyum2 then ckp its ok then blah keluar kapal.

Petang tu tiba2 aku dpt msg from si X ni. Tanya aku buat ape. Aku x reply sebab mcm mls layan. Jahat kn aku? Orang tu dh nk tlg aku jd witness, aku pulak x lyn die msg2 aku. haha. Eh lepas like sejam camtu, die msg lg. Tapi kali ni ajk aku kluar mkn2 die nk blanje. Aku terus reply ckp sori td aku tdo n aku x bole kluar mkn2 ngn die sbb aku nk kene attend family dinner. *tipu sunat*. Terus die ckp ok x pe maybe next time bole jumpa2 aku lagi. Aku pun senyap la x reply dh sbb again, x nk layan sngt. Aku mcm pk, aku nk amik ko jd witness aku je utk kes aku ni. X pyh la ko nk ajk2 aku kluar2 jln2 mkn2 pulak kan. Hmmm

Ni part paling best nih. Tiba2 semlm aku balik dr Beijing aku on hp dpt la msg ni. Si Y ni tanye aku kenal x si X ni f.o kat Miri. Aku ni dgn ikhlas hatinya reply kenal la ngn si X ni. Sape pulak si Y ni? Si y ni reply..I'm his wife. He is married n die ada anak 2 org...Aku terus reply. Aduih ni yg i x suke nk involve kn diri ni. Then si Y tu tanye. aku pernah ke keluar2 ngn si X ni? Aku pun terus terang la cerita ape jadi sbb aku sumpah sngt mls nk lyn benda2 craps mcm ni. haih.. Then si Y ni terus ckp die percaya aku sbb husband die si X ni da bnyk kali kantoi buat benda2 x elok ngn pompuan lain. Aku terus terdiam. Then si Y ni cakap lagi. God save u from his game. If not sure u pun jadi one of his tapau food in KL. Aku terkedu kejap then mcm wtf???

Yes i am lucky aku x keluar mlm tuh!!! Aku x tahu ape jadi kat aku if aku keluar mlm tu. Shit la this guy!!!!

Si y ni sambung lagi. Die ckp. X ckp u yg sebok2 entertaint die onboard n u kasik ur no kat die sbb nk X jd ur frens. Aku pun mula la naik darah time nih. Aku pun ckp la laki die yg tergedik2 menempek kat galley duk sebok borak2 ngn aku smpi x nk duduk kat seat cerita2 psl life die ngn wife die kene pukul bagai u jampi serapah bagai semua then nk kate aku pulak yg gedik2. Ni sudah lebih la. What a good excuse he gave u just to escape himself. Silap org la nk ckp aku yg gedik2 kan.

Si Y siap bole ckp da kantoi bnyk kali da die buat gurls jadi his tapau food je. Jenis dah dapat, terus tinggal. Si X ni ade 2 org ank. Ko bayangkan la. Anak no 2 baru umur 2 bulan setengah. Si Y anta kat aku gmbr ank die. Anak sikit punya comel. Aku pulak geram tgk gmbr ank die. Eeeee nak cubit2 pipi! Tergamak ko buat mcm tu kat bini n ank2 ko? adui. Jantan jenis ape la ko nih. Si Y siap ckp. Dieorg slalu gaduh2 sbb lelaki ni jenis perangai kuat nafsu suke main pompuan. Aku pun x phm kenapa si Y ni still boleh terima laki die. Kantoi pun da bnyk kali kantoi. Tapi tu la kan. Sure die pun ade reason die sendiri knape die still tunggu laki die.

Tapi if benda ni jadi kat aku, aku memang x bg chance dh kat jantan tu. Dah burung ko tu gatal sngt, might as well ko x yh kawin je. Menyakitkn hati perempuan. Menyusahkan perempuan. Pastu memburukkan nama perempuan! *ni dlm kes aku la* Ko kawin pun ko main ngn pompuan lain free2 je. Baik ko x yh kawin. Senang x yh sakitkn hati sape2. Ko main la sepuas2 hati ko x de sape nk larang dh ko rasa ni cara hidup ko suka kan. Pastu kalau ko terkena penyakit mane2 haa biar padan muka ko dh ko gatal sngt. Eeee aku marah!!! N pls la. Sendiri buat sendiri tanggung la woi. Jgn nk libatkn org lain. Sedap mulut ko je nk ckp aku yg gedik2 ngn ko. Ko sedar diri sikit. Before ko nk tipu bini ko, ko kene pk. Bini ko kenal ko luar dalam. Dah kalau perangai ko tu memang kaki betina, ko pk bini ko percaya bila ko ckp aku gedik2 ngn ko? Ko memang bikin aku hangin satu malam!

Kepada lelaki2 diluar sana, tolong la. Tolong la jgn jadi jantan x guna mcm die nih. Menyusahkn dan memalukan ok!

Friday, May 7, 2010

Describe myself

tajuk bukan main english nih! pastu blog bahasa ok. aku bangga ngn bahasa sendiri. nk buat mcm mane kan :) 1 malaysia ok! nasib aku x tulis bahasa cina n india skali. parah! berdarah mate korang bace :P

ade org ckp kat aku. cuba describe sikit diri ko ni mcm mane aimi oi. ni slalu jadi bila kite chat ngn org2 yg x berapa dikenali kan. time ni la nk describe kaw2 punya. mane die tahu betol ke x ye dak? suke hati aku la kan nk ckp ape2 pun. tapi kat sini aku cerita btol2 psl diri aku la kan. so meh aku list kn sikit psl diri aku. agree ke x agree sila komen sendiri la ye :)

1. aku manis. sweet like choc ok! kaler pun da serupa choc. jgn jeles. pepatah ni memang sesuai gila ngn aku. sape2 yg kulit cerah tu x pyh la nk ngaku korang sweet like choc. instead korang ganti kn dgn sweet like white choc ok :P
2. aku penyayang. part ni korang x leh nk komen la kan. sebab korang kene rasa sendiri sifat penyayang aku ni. ko bole tanye ngn org yg aku duk bercinta sakan smpi tertonggeng2. die bole tolong jwbkn la. apart from him, ko boleh jugak tanye ngn kwn2 baik aku. aku syg kwn2 baik aku. tp syg cara lain la kan. aku suka tolong kwn2 baik aku, tu pun stakat mana aku mampu tlg la. x caya tanye ngn ina, bella. :)
3. aku setia. walaupun ade sekali aku buat hal, tp sumpah smpi sekarang aku menyesal. aku pun x tahu la ape benda yg dh rasuk aku kan. tp satu benda yg aku tahu, aku memang jenis yg ssh nk berpaling kat org lain la. bila skali ko buat silap lukakan hati org, memang ssh ko nk curik balik hati die. so pengajarannya, jgn buat lagi! mungkin ape yg berlaku hanya satu dugaan n cobaan utk aku. jadikan pengajaran :)
4. aku suke amik gambar. ni memang x dinafikan lagi la kan. ko tgk fb photo pun ko dh tahu kn. bnyk gila gmbr2 bajet2 cute gitu. hello!~ memang aku cute kot. sape x stuju maknanye die jeles! haaa sure ade yg x stuju nih. hahaha kan dh ckp. pakcik bujang, stop it la. im cuter than u! aili aqilah. same goes to u! n yes tq Ali! hehehe
5. aku smiley. ye aku memang suka senyum!!!!!!!!! kadang2 org pun pelik tgk aku asik tersengih je.
6. aku kuat berangan. time kecik2 dulu ayh aku slalu mrh aku. aku bole duduk tgh2 rmi org yg borak2 n aku terpacak senyum2 sekor2. haaa mcm mane tu? ko nk tahu ape aku slalu berangan? aku slalu bayang aku pki dress cantik2 buat sanggul rambut tinggi2 masuk dewan rmi gila lelaki n pompuan tgk aku. pastu masing2 mcm bisik2 ckp aku cantik! tp bukan la ngn badan mcm belon kene pam nih! badan sexy la. ade curve ok! skang ni pun ade curve jugak. tp curve kat atas je la nmpk. hahahahahahaha
7. aku suke melancong. korang bace btol2 tau. MELANCONG ye bukan MELACUR! mane tahu kan korang salah bace pulak. nnt kang korang ingt aku dh lobos pulak! aku bernasib baik dapat berkerja dgn MAS sebenarnya. dengan cara ni la aku senang2 bole visit other countries kan. nk p sendiri susah. maklumla kan. semua melibatkn fulus! kalau la airlines company ade buat syarat2 utk org2 x mampu travel ni utk travel dgn cara lain, mungkin aku join jugak. contohnya mungkin ko bergayut kat kepak kapal ka. die kasik ko seat belt sorang satu. pandai2 la ko nk idup kan. tp mane bole panggil seat belt da sbb x de seat kn. mungkin bole tukar panggil kepak belt? nnt aku smpikn info ni kat top management :)
8. aku suke ketawa. ade org kate aku ketawa mak ai! bergegar meja kerusi semua! mothercare??? hey tu la ketawa ikhlas kan. kalau setakat nk ketawa tutup mulut kaver2 tu baik x pyh ketawa. ketawa x pyh kaver2. kentut kene la kaver kn. especially bila yg berbau 1000 bunga tahi aym tu kan. bole buat org pengsan woo. time ni la ko kaver kemut2 sket kasik halus je kan. org pun x perasan bila keluar. sedar2 da ade bau or sedar2 org sebelah dh pengsan.
9. aku x berapa tinggi x berapa rendah. x nak ngaku pulak aku pendek! pendek2 pun aku bole tutup compartment airbus ok! ko bole?
10. aku exotic! ni org ckp ok. aku dh dgr dr beberapa org la ckp aku mcm ni. org puji, kita terima je kan. terima kasih kepada anda yg memuji. kepada anda2 yg mengutuk, terima je lah kenyataan ini :D
11. aku suka nyanyi. part ni memang x bole diragukan lagi. kadang2 aku jln2 kat shopping mall pun aku bole menyanyi sekor2 tau! org tgk semacam je. tgk sebab sedap ok! ade org suggest aku masuk AF. x nak aku. buatnya masuk2 yg selection dh kene kutuk bagai x ke malu kan? masuk toilet melalak baru best!!! x de sape kutuk or kritik!(kalau 1 hari aku jadi penyanyi pulak, korang sokong ka?) hahaha
12. aku suka menari. nk kata aku ni pandai menari tu x la. tp klu p hard rock or mane2 club yg pernah dikunjungi bersama teman, memang aku akn bantai menari je la. n hobi aku menari dlm bilik! tutup tingkap langsir kunci pintu sume pastu pasang lagu kuat2 and menari. yeah~ teringat pulak zaman2 menari dgn syafa kat UTP. menari dgn bella, noor, aida kat hard rock. zaman cucuk langit bakal berlalu x lama lagi. mari cucuk langit lagi jom!!!
13. aku suka baca buku. hidup aku, setiap hari aku kene baca buku. klu x aku rs mcm x complete je hidup aku haritu. biasanya aku akn bace buku b4 aku tdo. x suka sngt baca magazine. lebih kepada bace buku2 cerita. buku2 Cecelia Ahern adalah fav aku. aku dh bace almost semua. almost la ye :)
14. aku suka bercakap. aaa kadang2 aku pun wish aku bole senyap seketika. haha. masalahnya aku ni ade je benda nk diborakkn. kadang2 aku pun x phm. pls bare wif me :)
15. aku x minum. bukan x minum air ye. maksud aku, aku bukan jenis minum2 arak beer wine segala. semua tu memang aku x sentuh. even aku crew, korang jgn terkejut.
16. aku manja? errrrrr.....kadang2 aku rasa aku manja. hahaha x reti la nk ckp lebih2 psl nih. no komen :P
17. aku x merokok. gawd i hate smokers so much. bagi aku dieorg ni membunuh diri sendiri! membazir duit pulak tu. ko mcm bakar duit ko sendiri la. mcm tu la. aku x kesah if org merokok depan aku. tp kadang2 tu aku avoid jugak sbb buat aku sesak nafas. n pantang aku if partner aku merokok! busuk ok! mcm mane mau cium if busuk2 bau rokok kan? :P *pakcik pls la berenti merokok. i love u ok*
18. aku kemas. aku x bole tgk bilik aku sepah2 brg aku berterabur berselerak semua. aku jadi rimas. mula la aku mengamok nnt. so aku prefer tempat aku kemas tersusun je semua. lagipun bila da kemas, senang ko nk cari brg2 ko kan?
19. aku penakut! aku bole tgk cerita seram tapi aku akn terkejut2 dan kadang2 tu aku akn menjerit. aku takut tgk cerita hantu! so sape2 nk ajk aku tgk cerita hantu, sila buat persediaan mental dan telinga. mungkin juga aku akn peluk korang! hahaha

korang nk aku sambung lagi ka? cukup la setakat ni je dulu ye. nnt aku free2 aku sambung la lagi. atau mungkin korang bole describe diri aku lagi kat sini. open to the blog readers. hahaha

chow chin chaaaaaa



Wednesday, May 5, 2010

Toxic Vs Non-toxic

Tau ke topik harini maksud ape? Sure korang pk TOXIC tu related to Britney Spears kn? Non-toxic pulak? Madonna mungkin??? Haaa so sure korang slh la kat sini. Tajuk aku harini ade kaitan dgn topik aku blajar kat kelas communication aku td :) (bagus kn aku. lepas blaja2, share ngn korang. Bajet knowledgeable gila la nih lepas blaja kat kelas pagi tadi)

Eh tapi sebelum tu nk cerita sikit la kan. Pagi tadi aku lambat p kelas! Punya la semlm set 3 alarm nih! satu kul 0530, satu kul 0545 n satu lagi kul 0600. Lepas tu buat pulak alarm paling nyaring ye! Set volume paling kuat YANG PENTING! Lepas tu bila tiba masa ianya berbunyi, seketul alarm pun aku x dgr! X tahu la kenapa kan. Mungkin bila mlm menjelma je semlm aku jadi OKU. Tergolong dlm group2 pekak tapi x bisu. Pekak x dgr alarm n x bisu sbb bila aku terkejut kul 0730 aku terus menjerit! (nasib baik aku masih ade suara yg begitu merdu pagi2 hari kn. Naya lah org sebelah bilik aku ni dgr pagi2 hari bunyi mcm aym meneran kan?) Aku terkejut bgn tu pun lepas Ali kol aku. Aku celik je mate tgk2 dh terang kan. First aku check lampu. Tgk lampu padam je terus la aku meneran! Haha. Meloncat aku bgn mandi siap2 campak2 make up kit dlm handbag capai beg capai kunci kereta kunci rumah segala. Muka da mcm hantu nih. So terpaksa lah dlm keta aku touch up mane2 yg sempat kn. Tengok. Perempuan bole buat bnyk benda dlm satu masa. N dieorg sngt pakar bila smpi bab2 pki make up sambil drive :) Harini memang aku pecut 120km/j ok! Pedulik aku sama pak polis! Kalau kene tahan aku buat la muka2 comel kedip2 mata senyum smpi dahi nmpk gigi kn. Owh tapi kene pki mascara dulu ok. So bila ko kedip2 mate tu nmpk la bulu mate ko ala2 melambai bye bye kat pak polis kan :P Bukan stakat pecut je. Emergency lane tu pun aku belasah jugak. Belasah ni bukan la as in ko pki sarung tinju bagai sluar takat peha warna merah ade belt yg 1000 batu jauh ko dh nmpk buckle die pastu p tumbuk2 jalan ye. Tu gila meroyan namanya! Sampai2 je kat kelas, aku lewat 5 min. Tercungap2 aku masuk kelas sbb berlari naik tangga setingkat (setingkat je pun!). Mintak maaf bagai smpi sume org gelak sebab tgk muka aku yg pucat x de kaler..bukan la bertukar jadi kulit putih!!! duhhhh how i wish~ Aku masih ade kaler la weih. The brown color is still there!~ It doesn't fade at all!! :P

Ok kembali kepada tajuk. Toxic ni maknanya words or phrases that insult u. So non-toxic ni of coz la words or phrases g digunakan untuk menggantikan toxic ni tadi. Macam kata2 yg baik sikit la utk digantikan ngn toxic ni. Sopan. Bukak buku semua murid2. Bukak buku lima anda ye :P

So trainer ni mintak la example. Earlier, trainer ni ade mentioned psl penggunaan F**K UP tau. Dan bila die tanye aku ape salah satu causes of conflict, aku ade jwb assumption. Then trainer ni ckp assumption is the mother of f**k up. Aku pun tercengang la kejap kan. Pastu mcm ouhhhhh....pastu mcm hurmmmmm.... pape je lah kan,

So bila die suruh bagi example of toxic n non-toxic n die tanye aku, aku pun bagi la example. Aku ckp..

"Example of toxic..ermmm okeh..(tanpa berfikir panjang) 'mother f**ker' non-toxic 'mother assumption'. "

Satu kelas la gelak! pastu aku sambung lagi...

"So after this i know how to use toxic words in non-toxic way. haha"

Trainer pun gelak ternganga2. :)

***Ya i don't really know what is wrong wif me!!!!!!!!***


Tuesday, May 4, 2010

Spontan!

Harini aku kene attend kelas Communication Across Boarders. Kelas kat M.A.A Subang Jaya. Dari semlm lagi dh aku liat n malas gila rs nak pergi kelas. Sebab aku pk kelas ni sure bosan punya lah! Ko bayangkan la. Talk about communication kan. Ape la sngt. Pagi2 lg aku dh liat gila nk bangun. Aku snooze alarm dekat 5 kali kot. Dari cadang nk bangun kul 5, last2 kul 6 baru aku bangun. Pastu baru la terkejar2 takut lambat smpi kelas. Bila terkejar2 ni ko tau2 je la kan, bnyk la benda2 tertinggal or terlupa bawak! Nasib la spender n bra ingt nk pakai kan. Kalau x...hurmmm...sejuk pulak tu..korang phm2 sendirik la ye heh.... :)

Kelas pagi2 biasa la kan. Otak sume beku lagi. X btol2 bangun dari tido. Even dh drive punya la jauh nih. Tapi smpi je kelas, terus jadi mcm x bgn tdo lg kan. Maybe i'm sleep driving? ngaaaa Don't sleep n drive ye! Lepas dh introduce2 diri tu, tiba2 trainer tu tanye aku.

"Ok aimi, what can u understand by our topic today?"

Ape lagi, aku ternganga kat situ la kejap kan. Aku jawab..

"errr...its about communication u do accross the boarders?"

Haaa sah2 la mak translate je tajuk tu kan pastu tambah2 perkataan nk menyedapkn bunyi ayat n x nk bg nmpk sngt aku ni bace tajuk je kan?? bijak x mak? :P

Trainer tu jawab : "that's right"

Aku ternganga lagi. Wah betol pulak kan! Ni membuktikan yg otak aku sedang bekerja! (padahal hentam je. Over!) Cakap punya cakap, diskas punya diskas, gelak punya gelak tambah situ sikit sini sikit, masuk la point culture. Trainer ni tanye la pulak ape words best describes and relates to the words culture? Ade la one of the class member ni jawab weather... Aku blurr kejap. Ape yg relatednya culture ngn weather kan? Trainer ni pun ckp..

"As an example, here in Malaysia, Malaysia itself is a tropical country. We faced alot of hot weather. So the people in Malaysia used to wear only 1 piece of clothe. Compared to those who lived in the north side."

Aku jawab....

"Well about that, im refering to Malaysians ya, it depends on the gender..."

Satu kelas gelak bagai nk roboh syilling.

Pastu bila masuk a new sub-topic, one of the sub points are :
  • Opens horizons - think out of the box
Seems aku bnyk buat lawak throughout the class, the trainer asked me this question...

"So aimi how can u describe the point? What does it mean by think out of the box?"

Aku jawab....

"Opens horizons - think out of the box. It mean sometimes when u think, u hv to think vertically instead of horizontally. "

kelas aku gelak lagi. Kali ni lagi kuat. Dari ade yg nk tdo n menguap, terus kelas ni jadi interesting and fun! :D Aku pun x tahu ape jadi ngn diri aku harini. Pelik. Tapi ape aku tahu, i am so happy today!!! Asek buat lawak je manjang. Maybe sebab aku dh lame x hang out ngn kwn2 rmi2 gelak2 story mory gossip gesep kan...

So kat sini aku just nk ckp, kadang2 tu, manusia ni perlu kn hiburan dalam diri dia. Kalau asek kerja kerja kerja, badan kita akn jadi stress stress stress dan stress. Kita juga akn nmpk lebih cepat tua. hehehe. Jadi hepi2 kan lah diri anda selalu ye! Be urself. Aku tahu dalam diri aku, i am a joker at a time. Sbb aku suka tgk org tersenyum gembira. :D

*funny*that is me*

Sunday, May 2, 2010

Lawak sensored 2

Ade satu keluarga ni. Makcik ni ade 3 anak dara. Dia kawin kn 3 3 anak dara die serentak dan die suruh semua duduk dengan dia mlm kawin tu! Semua anak2 die dapat bilik masing2. Bila malam menjelma, si anak2 ni start la buat projek masing2 :) Yang si mak ni jahat! Duk ngendap duk sebok main curi2 dgr kat pintu bilik anak2 die.

Die dengar pintu bilik anak pertama. Die dengar ank die gelak2 ketawa2. Die pun senyum je..

Die dengar pulak bilik anak kedua. Die dengar anak die menangis. Die senyum lagi...

Pastu die pergi bilik anak no 3. Malangnya die x dgr bunyi pape langsung! Die pun mula la hairan...

Keesokan harinya bila pagi menjelma si anak2 ni pun keluar la dari bilik pergi ke ruang tamu. Mak ni pun tanye la dgn anak2 die.

Die tanya kat anak pertama..

Mak : "haa mcm mane semlm? mak dgr gelak2 ketawa2 lagi"
Anak pertama : "geli mak"
(mak senyum je)...

Die tanya pulak kat anak no 2...

Mak :  "haaa kamu pulak mcm mane? mak dgr nangis2 lagi"
Anak no 2 : "sakit mak"
(mak senyum lagi)...

Die tanya pulak kat anak no 3...

Mak : "haa kamu pulak? Mak x dgr bunyi ape2 pun semlm!"
Anak no 3 : "mcm mane nk ade bunyi mak dah benda tu kat dalam mulut!!"
(mak senyum lebar kali nih).....

Lawak sensored 1

Aminah kawin dengan seorang mualaf iaitu org putih. english english okey! :P

Waktu malam pertama, Aminah n husband nya di dalam bilik tidur. husband aminah ni dh start2 kacau aminah... lepas tu aminah dh x sabar2 lagi, terus die p bukak seluar husband die..kemudian aminah cakap

Aminah : Wow!!!!!!
Husband : This is not wow! sayang. This is alif!!!! (as in arabic alphabet)

hahahahahahahah

Related Posts with Thumbnails