Tuesday, May 4, 2010

Spontan!

Harini aku kene attend kelas Communication Across Boarders. Kelas kat M.A.A Subang Jaya. Dari semlm lagi dh aku liat n malas gila rs nak pergi kelas. Sebab aku pk kelas ni sure bosan punya lah! Ko bayangkan la. Talk about communication kan. Ape la sngt. Pagi2 lg aku dh liat gila nk bangun. Aku snooze alarm dekat 5 kali kot. Dari cadang nk bangun kul 5, last2 kul 6 baru aku bangun. Pastu baru la terkejar2 takut lambat smpi kelas. Bila terkejar2 ni ko tau2 je la kan, bnyk la benda2 tertinggal or terlupa bawak! Nasib la spender n bra ingt nk pakai kan. Kalau x...hurmmm...sejuk pulak tu..korang phm2 sendirik la ye heh.... :)

Kelas pagi2 biasa la kan. Otak sume beku lagi. X btol2 bangun dari tido. Even dh drive punya la jauh nih. Tapi smpi je kelas, terus jadi mcm x bgn tdo lg kan. Maybe i'm sleep driving? ngaaaa Don't sleep n drive ye! Lepas dh introduce2 diri tu, tiba2 trainer tu tanye aku.

"Ok aimi, what can u understand by our topic today?"

Ape lagi, aku ternganga kat situ la kejap kan. Aku jawab..

"errr...its about communication u do accross the boarders?"

Haaa sah2 la mak translate je tajuk tu kan pastu tambah2 perkataan nk menyedapkn bunyi ayat n x nk bg nmpk sngt aku ni bace tajuk je kan?? bijak x mak? :P

Trainer tu jawab : "that's right"

Aku ternganga lagi. Wah betol pulak kan! Ni membuktikan yg otak aku sedang bekerja! (padahal hentam je. Over!) Cakap punya cakap, diskas punya diskas, gelak punya gelak tambah situ sikit sini sikit, masuk la point culture. Trainer ni tanye la pulak ape words best describes and relates to the words culture? Ade la one of the class member ni jawab weather... Aku blurr kejap. Ape yg relatednya culture ngn weather kan? Trainer ni pun ckp..

"As an example, here in Malaysia, Malaysia itself is a tropical country. We faced alot of hot weather. So the people in Malaysia used to wear only 1 piece of clothe. Compared to those who lived in the north side."

Aku jawab....

"Well about that, im refering to Malaysians ya, it depends on the gender..."

Satu kelas gelak bagai nk roboh syilling.

Pastu bila masuk a new sub-topic, one of the sub points are :
  • Opens horizons - think out of the box
Seems aku bnyk buat lawak throughout the class, the trainer asked me this question...

"So aimi how can u describe the point? What does it mean by think out of the box?"

Aku jawab....

"Opens horizons - think out of the box. It mean sometimes when u think, u hv to think vertically instead of horizontally. "

kelas aku gelak lagi. Kali ni lagi kuat. Dari ade yg nk tdo n menguap, terus kelas ni jadi interesting and fun! :D Aku pun x tahu ape jadi ngn diri aku harini. Pelik. Tapi ape aku tahu, i am so happy today!!! Asek buat lawak je manjang. Maybe sebab aku dh lame x hang out ngn kwn2 rmi2 gelak2 story mory gossip gesep kan...

So kat sini aku just nk ckp, kadang2 tu, manusia ni perlu kn hiburan dalam diri dia. Kalau asek kerja kerja kerja, badan kita akn jadi stress stress stress dan stress. Kita juga akn nmpk lebih cepat tua. hehehe. Jadi hepi2 kan lah diri anda selalu ye! Be urself. Aku tahu dalam diri aku, i am a joker at a time. Sbb aku suka tgk org tersenyum gembira. :D

*funny*that is me*

No comments:

Related Posts with Thumbnails