Monday, June 14, 2010

Bila seat belt sign ON!

Kali ni aku nk cerita pulak psl flight aku balik dr Taipei haritu. Aku x tahu la ape masalah ngn org2 cina ni kan. Korang bayangkn. Dari boarding smpi la ke landing x habis2 org p toilet. X termasuk la time take off ngn landing kan. iskh. Tapi siyes babe. Dieorg ni memang ada masalah kencing bnyk kot. Saluran kencing dieorg x leh tampung air kencing kot. ntah la. beratur panjang tau! aduhhhh.

Time2 boarding leh sume sebok nk p toilet. Pastu block org2 yg nk masuk sbb sume sebok nk squeeze p tempat masing2. Pastu bising gila da mcm pasar borong da dlm kapal. Sume sebok duk tuka tempat ngn geng2 masing2. Aku pulak dh jadi pening. Last2 aku diam je kat tepi tu biar dieorg pandai2 settle sendiri seat dieorg. Beg pulak masing2 bwk mcm nk p kl setahun. kadang2 aku pun x phm ngn gorund staff la. Beg gila besar bak punya pun boleh lepas. dieorg x pk ke nk sumbat kt mane nnt? aduhhhh korang ni buat kerja ke x sebenarnya? hmmm

Dah settle sume passenger dh duduk, aku teruskn la duty aku. Aku pulak kene brief org2 yg duduk kat window hatches. Aku brief la dlm bahasa inggeris. Sume ternganga. adeh satu hal lagi pulak. x phm pulak! aaaaaa.  Aku terus cari mandarin crew aku suh p tlg brief kn skali lagi.

Korang bayangkn skali lagi ye. seat belt sign OFF je, sume nk bangun nih! bila aku bukak curtain nk p anta air, tgk2 mak aih!!!!! ramai gila beratur kat toilet. Aku pulak ngn tray air nk kasik minum ni nk kene squeeze celah2 pulak. aaaa stress aku. Dh la ade tu yg busuk mcm x mandi 3 bulan setengah! pening pening! Aku terpikir la kan. Awat la dieorg ni sume asek p toilet je? dh la muka2 yg sama je yg p toilet tuh. bising gila pulak tu. baru 10 min kapal take off, aku tgk paras buangan toilet da cecah separuh! wah! ade 3 jam 20 min lg nk sampai kot. memang penuh la nih karang!

Toilet da x de rupa toilet da. Bau poison tu x usah bayang la! Penat da kuar masuk cuci toilet. N dieorg ni sume pakat pancut je kot! bersepah2! Even aku br cuci pun, bila sorang keluar aku check sure ade bekas tapak kasut kat toilet bowl tu. adeh. pastu tissue bersepah2. mcm jenis x pernah pki tissue x tahu tong sampah tu wujud. aaaaa

Pastu tiba2 weather bumpy. Crew aku buat la announcement dalam bahasa mandarin. still lagi ni. bersungguh pegang tepi2 seat nk jugak que kat toilet nih! crew aku pun dh start naik angin. Suruh sume p duduk. Aku pun da agk fed up jugak la sebenarnya. sbb sume jenis x makan saman. x dgr kata! iskh. pastu tgh2 bumpy ni, aku jengok la kat langsir tgk passenger sume duduk ke x. alih2 time ni ade sorang cina gemok nih bangun nk p toilet la agknye kan. Aku pun lambai2 la suruh die duduk. eh x dgr kata nih. bangun jugak pastu tgk aku semacam. mcm nk marah. die nk keluar dr seat die nih. aku pun jalan la masuk cabin p kat seat die. aku ckp siap tunjuk2 lagi.


"sir, do u wanna go to the toilet"
"yes"
"the seat belt sign is still on sir. for ur safety, i advice u to take a seat first. we dont want u to fall n injured urself"
die pandang aku mcm nk mrh then ckp "i knowwwww!!!!"
aku pun terus pandang die ngn terbeliak bijik mata then aku ckp "ek eleh die nih, kang jatuh tersembam benjol dahi mrh crew"
die pandang aku lagi
aku terus belah buat x tahu. mls layan cina bodoh nih.

dh kalau ko ckp i knowwwwwwwww sngt, then knape ko terkinja2 nk jugak bangun p toilet cina oi??!!! ada akal???  toilet tu x lari kemana pun. duduk situ jugak! ko kencing la puas2 bila seat belt sign tu dh OFF nnt! sunat kang br tau! dh la busuk! mulut pun busuk! better ko g mandi dulu dr ko sebok duk kencing je 40 kali seminit!

aku ckp ni bukan nk kutuk org cina ke ape. tp bnyk kali da aku kene, cina memang jenis pengotor la. maybe cina kampung kot. kencing merata. aku sendiri pun geli nk p toilet if buat route2 nih. aku rela tahan je smpi airport nnt baru melabur. so kalau korang pun jenis bersih2 nih, klu korang p route2 cina nih, hmmm better korang tahan je la smpi landing. melabur siap2 b4 naik kapal kat airport. sesungguhnya, mereka ini sngt euww!~

4 comments:

Amanda Eltiqaz said...

eeuuw..obviously cina bukit kott.. Dia buat plane tu cm umah dia..mmg 'mesra' hehe

Aimi Ayuni said...

hihii tu x nk ckp la kan bukit ke gunung ke. hahahahaha :P
dy, die bukan stakat buat plane tu cm umh die, die buat plane tu mcm umh tok die. hahahah

ihsan_huhu said...

ntah2 die tuh cina mesia kot die paham ko ckp melayu tuh

Aimi Ayuni said...

x kot. sebab sekumpulan geng2 die tu memang x phm bahasa. english pun kene slow2. tp klu die phm pun, bagus! haha

Related Posts with Thumbnails