Thursday, September 30, 2010

Penelope!

Kepada semua pembaca blog saya, just nk ckp sy dh pun selamat dibedah oleh Dr Gan. Masuk ward pagi td kul 8. Pergi bilik menunggu kul 1130. Masuk OT kul 1230. Siap dibedah kul 1315 mcm tu la. Operation tu x lama pun. Buat 2 operations.

 *gmbr letop sngt kn? rs mcm artis dlm ni. rmi tgk kite belek2 kite tau. Klu yg hensem tu kasi belek lebih sikit la kn. Yg x hensem tu, die tgk je mak terus kasik jelingan manja menusuk jantung dgn isyarat 'oi, main jauh2'.Tp mak memang artis pun~*

Satu utk telinga. Ade air dlm telinga ni. Telinga kanan jd kurang dengar. Pekak sebelah. Boleh? Bila org sebelah kanan ckp, kene toleh bg telinga kiri dgr. Percaya la korang kn? haha mane ade la. Bole je dgr. Tapi kadang2 tu kene tanye bnyk kali la. Sampai org ckp 'hish mls la ckp ngn org pekak mcm u nih'. haha. Tapi kadang2 tu berguna jugak. Especially bila org suruh wat kerja. Kita tanye bnyk2 kali then org jd menyampah. hahaha So x pyh buat kerja ;P. Percaya lg la tu kn? Pengsan~

Operation hidung pun buat tau! Al-maklumlah. Tarikh dh makin dekat. Mata da mcm mate jepun. Mulut manis mcm gula. Hidung pun kene la kasik mancung kn? Baru org ckp complete package! :P (ni klu korang percaya jugak x tahu lah nk ckp ape dh).Operation hidung ni utk sinus. Kate Dr, sinus nih dh makin serius. Selagi x operate selagi tu x boleh fly sbb dah tersumbat smpi ke salur sambung ke telinga. huhuh

Masuk2 je ward td dtg la nurse nk amik blood pressure. Lepas check die tanye. Nervous ke? blood pressure 140. hahaha mane x nervousnye kak oi! Ingt masuk OT tu mcm masuk funfair? haha

Tapi menakjubkn ye. Lepas operation tu mmg x de rasa sakit langsung kt hidung n telinga. Yg sakitnye tekak sbb die masukkn tiub dr hidung utk bernafas.

Lepas operation rmi jugak la kwn2 dtg melawat. Tunang da panggil aku Penelope da. Bukan die sorang je ckp cmtu. Rmi lg. hahaha X caya tgk la gmbr bwh ni :P


*Penelope is in Malaysia!!! ;P*


Wednesday, September 29, 2010

Lubang hidung

Khamis ni aku akn p buat surgery utk hidung n telinga. (nnt aku cerita surgery ape ye. buat mase ni korang pk je lah mcm nose job gitu kn. hiihihi) aku pun berborak la ngn kwn aku.

aku : babe. aku takut la pulak nk p tadah hidung ngn telinga aku kt dokter tu. telinga x pe lg. hidung ni ha. seramnye tgk video tadi.
babe : laaa yg ko gatal p tgk video tu pulak kenape? buat bodo je la p tadah hidung. sedar2 da siap semua.
aku : dh aku dh tgk dh now mcm mane? haritu aku tanye kwn aku. kwn aku ni guna cara lama. die ckp ade effect. lepas operate hidung die jadi kemek. dh tu hidung aku nnt mcm mane uols? nk kawin nih. buatnye lubang hidung aku kembang mengepak mcm bunga kembang semangkuk mcm mane?..
babe : babe, kembang x pe babe. jgn nnt lepas operation tu lubang hidung u terbalik duduk kt atas. haha
aku : klu lubang hidung aku terbalik duduk kt atas, jawabnye everytime hujan, hidung aku penuh air la. bole tanam pokok! hahaha

seronok if hidup kite seharian dikelilingi dgn org2 yg kelakar kn? baru lh hidup kite ceria! ;D

Wednesday, September 22, 2010

Anak putih, hidung mancung, mate kelabu/biru

Beberapa hari lepas, aku ngn kwn aku si Aiman ade la beborak psl lepas kawin nnt nk anak. Borak punya borak, die cakap.

aiman - "anak kau nnt make sure kulit putih. aku belikn barang2 best nnt"
aku - "amboi aiman. dah kalau kulit die mcm aku?"
aiman - "aku sayang die lite lite je la"
aku - "wah! pilih kaler!"
aiman - "pastu hidung kene tinggi."
aku - "pilih hidung pulak tuh!"
aiman - "ye lah nnt nak laga hidung best kalau mancung"

lepas beberapa hari, aku nak kene pergi hospital. Ajak kawan aku sorang lg ni teman. Name die Nina. Time on the way ke hospital tu, aku ckp kat nina ape aiman bgtau aku. Pastu aku pun buat la diskusi gelak gelak suka suka gedik gedik. aku ckp.

aku - "nina. ank aku nnt biar die ikut kulit bapak die sbb bapak die putih. kalau x nnt aiman x nk main ngn ank aku. mcm mane nk capai target ni nina?" (sambil gelak gelak gatal)
nina - "ape kate kita tanye aiman. die pakar kot?" (gelak2 gatal lg)
aku - "nnt ank aku hidung kene mancung. tp hidung aku x mancung pun. bapak die pun x mancung. ape ape pun aku nk ank aku ikut hidung aku sbb hidung ali besar!" (gelak jahat)
nina - "bodoh la ko aimi." (gelak jahat jugak)
aku - "pastu nnt ank aku nk mate die kaler kelabu or biru."
nina - "tu ko kene kawin ngn org putih la ngok"
aku - "aku ade cara. baby kn ikut ape mak bapak die ade kn. so time buat baby, aku nk pki lens kelabu. aku bg ali pki lens biru. haaaa nnt baby aku dpt la salah satu kaler" (gelak gelak bodoh jahat gatal semua ada)
nina gelak terkekek kekek pastu die ckp
nina - "tu klu dpt dua dua mata kaler same. klu dpt sebelah biru sebelah kelabu mcm mane?"
aku - "huish tu lg bagus. jd ank kucing terus"

it was a fun journey to the hospital that EARLY morning. tq nina teman aimi p hospital ye. Sayang awak :-*

Ali, nnt awk nk pki lens kaler ape? sy nk pki lens barbie kasik mate die besar.
hahahahahahaha

Tuesday, September 21, 2010

Manja-manja

pukul 2.45 pagi.
kol tunang

saya : awk, saya x bole tido la...
tunang : ooo kenapa x bole tido?
saya : ntah la. dr tadi nk tido, x bole lelap mata pun..
tunang : mmm g main sudoku...

manja kan kami?
klu korang x bole tido, cuba cadangan tunang aku ni. mane tau kot2 terus tido ;P

Monday, September 20, 2010

Big Big Big Day! ;D

Keep counting the days peeps!!!

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Related Posts with Thumbnails