Friday, October 1, 2010

Penelope - day 2

Bukan nk mengutuk tp mmg x thn hangat hati dh.

Ceritanya, Sunway hospital ni biliknya penuh. So aku terpakse dimasukkn dlm ward yg share 2 org. Happen to be, sebelah aku ni india. MasyaAllah mulut die x berenti2 berckp. Pastu sedar2 kentut prooootttt. Kuat pulak tuh! Bila lepas je waktu kerja, dtg la kaum kerabat die. Mak aih mcm pesta. Rmi gila n bising gila!!! Smpi semua yg melawat aku ckp dieorg bising gila. Aku pulak dh bnyk kali mintak tukar single room x dpt. Mintak tukar double room lain pun penuh! Wut the fat? hahahaha So aku saba je la. Tunggu smpi kul 9. Sbb kul 9 waktu last melawat. So dlm kul 9.30, dtg la pak guard kot bgtau waktu lawatan da tamat. Depa pun berborak2 lg smpi la kul 10. Keluar je kaum kerabat die dr bilik, x smpi seminit, die da kol org sana sini borak2 ngn phone. Borak bukan jenis kaver2. Memang bilik ni die buat mcm duduk sorang2 la. Aku pening dgr~ Aku rs kerja die tdo, bgn tdo ckp sakit, dokter kasik ubat merengek mcm baby, pastu da mkn ubat ckp phone x benti2 smpi la org dtg bilik, org balik, die cont ckp phone. aaaaaaaaaaaa

Die bole kol org lepas sorang then sorang lg smpi la kul 1 cmtu. Aku bengang da nih. Saje pasang lampu terang2. Bukak tv kuat2. Aku bukak kuat, die bukak lg kuat lagu keling die. Smpi naik biul kepala aku rs. udu gede ude gede udu gede udu gede....Last2 dlm kul 2 camtu, aku dgr die ckp. 'excuse me, excuse me' intai2 celah langsir. kang die ckp. 'do u want me to switch off the light for u?' aku jwb. 'owh its ok, nope'. haaa nk tdo la tu. Dr td aku tdo ko duduk udu gede udu gede udu gede smpi aku x leh tdo pastu tgh2 tdo terkejut sbb dgr ko gelak kuat2. Haaa ni tiba masa aku nk revenge. Padan muka ko x leh tdo sbb cerah! then aku dgr die kol org lain pulak. 'udu gede udu gede udu gede lights on udu gede udu gede ude gede'. aku gelak kik kik kik kik sorang2. Aku main la sudoku smpi kul 230 pg. Cont lg main sudoku. Smpi la aku tertdo. Sedar2 nurse dtg simpan kn buku sudoku aku n pen. Nurse tu ckp 'haa nnt mlm karang pen ni tercucuk kt hidung u pulak. Sy simpan ye?' aku angguk2 je. Then die tlg tutup lampu n tv. Hihihi puas hati aku. Haa ni cerita semlm. Cerita harini pulak. hehehehe

 *pic ni kelaka bg aku. mula2 tgk mcm ank die senyum bapak die nangis. bila besarkn br perasan. muka bapak n anak setempek sama. n muka bapak die nangis mcm tu sngt lawak hokey :p*

Cerita harini pulak kn. Bangun je die dr tdo, terus aku dgr ckp phone. Haa die bgn kul 9 td. smpi la ni kul 1140 da, x benti2 lg ckp phone. Haih ape la nasib aku nih. Palini ci de tambi udu gede udu gede urke. illa putam baekerte. Hadoi! Apekah apekah apekah??????!!!!!

Cite psl aku pulak k. Pagi2 lg da bgn dlm kul 8 sbb ade akak nk tukar cadar. dlm kul 930 dokter dtg melawat n cabut tiub dlm hidung. Time cabut tu x rs sakit pun. :) N now da bole bernafas dgn tenang. Tinggal sponge je dlm hidung. Dokter ckp sponge ni mungkin bole remove ptg nnt. N bila remove sponge tu, mungkin drh kuar lg bnyk. huhuhu Kita sama2 doa moga2 aku dpt keluar hospital cepat ok. Boleh rehat2 kat rumah pulak :)

*rindu PARADISE*

4 comments:

Tun Teja said...

kesiannye kat ko...hahahha...sbr2...

Aimi Ayuni said...

memang tgh sabar ni tun. haha. ni br senyap letak phone da. tunggu lg seminit. kang sure kol org lain pulak tuh

Anonymous said...

cutenya "udu gede" tuh... tapi tau,u mesti pening kepala mcm layan flight pi those continents ...
get well soon!!

Aimi Ayuni said...

haha cute? :P pening ok!cube sebut bnyk2 kali then teleng2 kepala. hihihi
mmg pening gila pun melayan dieorg tuh.
tq for the wish ;)

by the way, sape anonymous ni?

Related Posts with Thumbnails