Wednesday, December 15, 2010

Hari bahagia cinta menjadi satu

9 Disember 2010 - Nikah


9 Disember 2010 - Bersama keluarga


10 Disember 2010 - Bersanding








10 Disember 2010 - Makan beradap



Kepada semua yg hadir pada hari perkahwinan dan persandingan saya dan Ali, kami dgn berbesar hatinya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kerana telah bersama-sama memeriahkn lagi majlis kami. Kepada semua yg mendoakan kebahagiaan, kesejahteraan dan keberkatan kami, terima kasih yang x terhingga diucapkan. Kepada semua yg memberi ucapan, terima kasih! Tidak dilupakan juga kepada semua yg memberi hadiah, terima kasih! Pinta saya dan Ali, doakan kami kekal bahagia dan diberkati Allah S.W.T  hingga ke hujung hayat.

Kepada Ali suami ku, kau berilah aku tunjuk ajar, kau tegur lah aku jika ade salah dan silap, kau didik lah aku supaya aku menjadi isteri yg solehah dan akhir sekali, kau ampuni lah dosa-dosa ku sebelum tidur ku lena mengakhiri hari-harian ku. Aku berjanji untuk setia, patuh dan hormat akan segala ajaran dan perintah mu wahai suami ku.

*korang terkejut x bace ni? sure terkeluar bijik mate mulut ternganga-nganga kn? oi! p kutip bijik mate nuh. bergolek-golek smpi bwh katil da tuh!*


Saturday, December 4, 2010

Cinta itu satu anugerah

Amacam tajuk kali ni? Gegar katil ni nk tulis tajuk. Baru tulis tajuk. Jap lg aku masuk part isi je katil ni sure runtuh terus. Hihi

Aku setuju bila org cakap cinta itu satu anugerah. Anugerah pelakon lelaki dan wanita terbaik, anugerah skrip terbaik, anugerah bintang popular n lg best anugerah keseluruhan. haha

Ko tau perasaan bercinta kapel n perasaan bercinta nk kawin, sngt la berbeza. Nk kawin ni ko ade rs satu feeling yg best. Rasa lebih bersabar, rasa lebih memahami, rasa bertanggungjawab, rasa dihargai, rasa tolak-ansur. Mcm2 la rasa. Tapi bila bergaduh, mcm2 rasa jugak timbul. Rasa nk cekik2, rasa nk cubit2, rasa nk lesing2, rasa mcm kene tipu, rasa mcm x nak kawin. Ni sume dugaan la kan. Tapi ape2 pun yg ko lalui time gaduh, bila ko berbaik balik, ko rasa mcm lebih rapat, lebih mengenali, lebih memahami. N time ni ko lebih take note psl perangai2 die. N sumpah aku ckp, bila berbaik balik, tu lah perasaan paling best skali. Lagi2 bila makin dekat nk kawin. Rasa perasaan x sabar2 nk die jd laki kau. Haa mcm tu la. Ape2 pun, bak aku kate td la. Cinta tu satu anugerah. Kalau kite x jage anugerah ni, hancur punah lah ia.

Jadi kpd korang diluar sana, cepat2 la kawin ye. N kpd ali (bakal laki aku), bimbing lah saya utk menjadi isteri awk yg solehah. Saya da x sabar2. Asik bilang hari je ni :D



Kau tengok aku mcm mane?

Salam semua. Lame sungguh x update blog! Rindu x? Of coz la rindu kn.. x yah la malu2 buat2 x nk ngaku pulak. Nyampah! Over tau korang rindu2 I. hik hik..

Lepas operation haritu aku ade la follow up ngn dokter tgk perkembangan dah elok ke x ke. Kali terakhir aku jumpa dokter, dokter ckp telinga aku infection. Bengkak teruk! Aku ckp kt dokter telinga aku slalu keluar air kuning2 gitu. Dokter tu terus teropong. Aku rasa sure nmpk teruk gila dlm telinga tu kot sbb the last time aku gatal telinga, aku korek2 smpi berdarah telinga. Hadoi la. Tapi nasib baik jugak la dokter tu x cerita detail ape die nmpk dlm telinga aku ni. Kalau die cerita, aku rasa aku da bergayut kt katil tu dh takut.

Dokter ade kasi ubat titik2 dalam telinga. Ade ubat makan jugak. Lepas makan je aku titik2 la ubat tu. Pakse adik aku suruh tolong titik kn. Kalau aku buat sendiri kang, aku p titik dlm mata pulak sbb salah aim. haha. Kene taruk 3 titik je. Tapi nk suruh ubat tu masuk telinga, lebih sejam aku tunggu. X nak jugak masuk. Bila da mula masuk sikit2, berdenyut die tu adoi! sakit ok! Pastu aku rasa mcm tgh duduk dalam kolam sbb berdengung semacam je. Bila pusing kepala ade bunyi gulp gulp dlm telinga. Korang ade mcm ni? x de kn. Ha aku ade. Sbb tu aku special. haha :P

So harini bila telinga da sakit sngt, n aku pulak kene buat flight ke Korea, aku terus kol dokter tanye mcm mane. Dokter terus kasik MC seminggu. Esok kene p hospital balik nk check. TAKUT!!! :S

So since x p kerja, mak aku ajk teman die p Jln Tar nk beli brg2. Aku ckp aku nk duduk dalam kete je tunggu sbb x de mood nk keluar ngn telinga berdenyut2 nih. Tengah2 aku tunggu kereta tepi jalan ni area btol2 depan SEMUA HOUSE, tiba2 datang la sorang makcik indian ni. Die pegang mcm buku bill kt tgn die. Yg aku pulak baru masuk parking tepi jln since ade org keluar. Makcik tu tenung je aku. Aku pun terfikir. Kene byr parking ke apa ni? da kul 6 pun kene byr lg ka? Karang makcik tu tunjuk kat aku buku bill die tu. Aku pun bukak la tingkap. Tanya makcik tu kenapa. Karang die dtg dekat tepi tingkap kete tunjuk buku bill tu depan muka aku. Aku tgk tp aku x phm ape benda die tulis. Tulisan bulat2 naik berpinar mate aku cuba bace. Last2 aku tanye. Ape ni aunty? Karang die jwb. Ini derma untuk TEMPLE. Aku terus tgk muka makcik tu tepat pada matanye. TEMPLE? OWH SORI AUNTY SAYA X NAK DERMA. Kang die jwb. Derma la ini untuk TEMPLE. Aku pun ckp. NO THANKS! Kang die ckp. OOO U MUSLIM KE? Aku jwb ye aunty. Kang die jawab lg. OOO SAYA INGT U ORG INDIA... Aku terus tanam bijik mata aku dlm bijik mate die sambil jari jemari aku menekan butang naikkan cermin kete n dalam hati menyumpah2 cermin tu lembap pulak tutup!

AKU STRESSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!! AKU MUSLIMMMMMMMM!!!!!! AKU ISLAMMMMMM!!!!!! YE INI ISU SENSITIF BG AKU! haha Tapi at least aku mcm 1 MALAYSIA la. (menyedapkn hati)

Related Posts with Thumbnails