Wednesday, June 22, 2011

Aku sangat FRUST!

Mula2 aku asyik fikir nak beli ke x nak beli. Perlu ke x perlu. Dan bila aku fikir2, aku rasa benda ni memang perlu. Kot2 aku nk kene ke mane2 sendiri since aku ni suri rumah. Nk g kedai ke. Nak kene turun kl ke. Nak kene letak baby dalam car seat die. X kan aku nak bantai letak atas seat mcm tu je. Dah la seat belt pun x pki. Buatnye aku brek mengejut, bergolek2 ank aku jatuh bwh seat karang. Nak lg malang, terus tercampak keluar tingkap. So safety first okay!

Aku ade survey2 kat mothercare. Reason aku survey kt mothercare n bukan kt tempat2 lain sbb aku punye pushchair mmg brand mothercare. So aku terfikir kot2 ade infant car seat/carrier yg bole fix kt pushchair tu, lg senang la aku nk berjalan2. X de la kene pegang kt tgn je. Agk berat jugak la bila da campur ngn berat baby. Mampu ke nk jinjing mcm tu je? Klu aku iron woman, mungkin mampu la. Masalahnye aku ni iron baju je. Panas je lebih. Kuatnye x jugak. hahahah

So lepas survey2 kt mothercare, aku dpt tahu, model pushchair aku ni mmg x masuk Malaysia. Kt UK je ade. Model lain ade. Mmg aku bli dulu pun kt oversea time aku kerja2 terbang2 dulu. X sangka la pulak smpi x masuk Malaysia. Bli tu pun sbb murah. So now aku menghadapi satu masalah besar. Aku da cuba contact mothercare sendiri, tanye ade x lg infant car seat utk model pushchair aku ni kt sana. Malangnya yg sebijik model aku ni da x de. Tp good news is the next model ni bole fix dlm pushchair aku nih. Cuma material je la lain. Warna pun x de yg close to the pushchair. Ni ha infant carrier nye.

Urban Detour Peninsula Infant Carrier (car seat) - Strider


Time aku survey2 kt mothercare haritu x silap mmg nmpk model ni ade kt Malaysia. Tapi masalahnye dieorg x bole jual asing2 dgn pushchair. Klu nak, kene bli ngn pushchair skali. Another problem. So sudah diskas2 dgn hubby. Hubby ckp ok angkut je from UK. Since dieorg pulak tgh buat promotion kat sana. Harga jd jauh lebih murah dr kt Malaysia. Contact balik dgn mothercare. Dieorg x boleh hntr pulak ke Malaysia!!!!! So now aku dh buntu! Just tinggal 2 cara je.

First aku akn cuba pegi balik mothercare n mintak tlg dieorg orderkn kot2 dieorg boleh order sbb dr company sendiri. Second aku kene mintak tlg sape2 yg nk pergi ke UK or sape2 duduk UK blikan utk aku. Masalahnye sape???????????

Huwaaaaa baby, mama da x tau nk buat ape.. Mama sngt frust.. :(

Update list barang2 baby yg sudah ade.

Clothes:
* Long sleeve/short sleeve/sleeveless rompers
* Sleepsuits
* Socks
* Scratch mittens
* Hats
* Receiving blankets
* Barut
* Bedung
* Drawer for clothes
* Baby laundry detergent

Feeding:
* Feeding bottles + teats
* Bottle & teat brush
* Bib
* Burp cloths
* Bottle drying rack
* Pacifier
* Rattle teether
* Nursing pillow

Bathing/Baby Care:
* Bath tub
* Safety bath mat
* Baby shampoo/bath/lotion/talcum
* Baby bedtime oil
* Diaper rash cream
* Cotton buds
* Cotton balls
* Towels
* Changing mat
* Baby wipes
* Brush & comb
* Nasal aspirator
* Baby nail clipper
* Thermometer
* Disposable diapers
* Minyak telon/Yuyi

Beddings:
* Baby cot
* Mattress (latex)
* Blankets
* Bedding sets
* Mosquito net

Travel:
* Stroller
* Car seat
* Baby-on-board sticker
* Baby sling
* Diaper bag + travel changing mat
* Head support cushion for stroller

For Mommy:
* Disposable/washable breast pads
* Nursing bras
* Nipple cream
* Maternity pads
* Nipple shields
* Massage oil
* Warm socks
* Indoor slipper
* Nursing tops
* Disposable briefs

Masih ade banyak barang yg perlu dibeli. Ke ade sape2 nk bagi ape2? hahaha

Related Posts with Thumbnails