Sunday, July 24, 2011

Update brg baby yg dh bli!!!

Clothes:
* Long sleeve/short sleeve/sleeveless rompers
* Sleepsuits
* Socks
* Scratch mittens
* Hats
* Receiving blankets
* Barut
* Bedung
* Drawer for clothes
* Baby laundry detergent

Feeding:
* Feeding bottles + teats
* Bottle & teat brush
* Bib
* Burp cloths
* Bottle drying rack
* Pacifier
* Rattle teether
* Nursing pillow

Bathing/Baby Care:
* Bath tub
* Safety bath mat
* Baby shampoo/bath/lotion/talcum
* Baby bedtime oil
* Diaper rash cream
* Cotton buds
* Cotton balls
* Towels
* Changing mat
* Baby wipes
* Brush & comb
* Nasal aspirator
* Baby nail clipper
* Thermometer
* Disposable diapers
* Minyak telon/Yuyi

Beddings:
* Baby cot
* Mattress (latex)
* Blankets
* Bedding sets
* Mosquito net

Travel:
* Stroller
* Car seat
* Baby-on-board sticker
* Baby sling (reserve by Noor)
* Diaper bag + travel changing mat
* Head support cushion for stroller

For Mommy:
* Disposable/washable breast pads
* Nursing bras
* Nipple cream
* Maternity pads
* Nipple shields
* Massage oil
* Warm socks
* Indoor slipper
* Nursing tops
* Disposable briefs

Thursday, July 21, 2011

Bebelan di pagi hari...

Pagi2 kul 7 td aku da membebel sorang2. So setiap benda yg aku terpk aku tulis kat notes handphone. Ni lah hasilnya...

- Dr ngandung 4 bln lagi perut da kene sendal bantal klu x baby siku siku x bole nk tido

- Da pandai kick pundi kencing buatkn aku terpakse ke bilik air tanpa menunggu seminit pun bila pundi kencing aku penuh!

- Pg td tersepak almari tv! Sbb jln sambil gosok mate.

- Tiap kali bace Yasin, baby duduk diam je dlm perut. Suke dgr ayt2 suci agknye. X pun tertido dgr mama bace merdu sngt. Ecceh!

- Main sudoku dh lembap sedikit. Mungkin sbb dh berbulan2 x main atau sbb stage dh makin tinggi.

- Time awl2 pregnant, x suke sngt bace buku. Bole jd pening or ngantuk! Now bole habis bace 1 buku dlm 2-4 hari. Adoyai!

- Klu dulu time x de baby, berat aku 52-53kg. Sibuk nk turunkn ke 48kg. Now bila da ade baby, berat da jd 65 kg. Risau jugak tp x la serisau time x de baby. Konon alasan ade sorang lg dlm perut.

- Oleh krn berat bertambah, now naik tangga jd mengah. Bgn frm bersila jd semput, bgn frm sujud jd terkial2, n perjalanan jd makin slow. Berjln jauh sikit lenguh kaki. Pagi2 bgn tdo mesti sakit kaki. Not to forget. Aku da start jln mcm penguin ye!!!! Cute x? Hahaha

- Hobi terbaru! Aku suke ckp sorang2 skrang ni. Ckp ngn baby! Jiran sure pk aku gila. Seronok ckp ngn die sbb kadang2 tu aku panggil2 die respond. Hihi

- Persediaan puase? Aku dh lama start kurangkn mkn. 2 kali sehari je. Yg lain tu minum air je. So harap2 bole bertahan. Ayuh!!

- Aku frust dgn mothercare cawangan malaysia. Aku dh sent email kt UK n dieorg reply email address malaysia punya. Bila aku email, senyap smpi now x jwb2. Dh seminggu lebih. Aku x phm knp malaysia ni x efficient. Teknologi ade tp x guna. Fedup!!

- Semlm aku agk bengang dgn tempat kerja lama aku. Aku ade claim 600++ ngn company. Total utk 6 claim. Dh dekat setahun aku claim. Bila aku benti, semlm br dpt result. Semua claim aku rejected. Alasan budak2 batch aku x bole claim utk transport if transport x show up. Bengang sbb b4 this aku claim lepas je. Klu sikit mungkin aku x kesah. Ni 600++ kot!!! Rs mcm nk menyumpah seranah. Tp bila pk aku pregnant, aku mengucap je bnyk2 haha

- Aku prasan aku da x suke make up2 ni skrang. Petanda baby boy ka??? :)

- Perut sngt gatal tp aku menahankn diri utk tidak garu! Stretch marks dh mula timbul. Sedih tgk perut sendiri. Slalu ckp kt baby. Perut mama da x cantik sbb mama carry baby. Baby dh lahir nnt jgn degil2 ok. Nnt mama lagiiii sedih!

- Bila ckp kt hubby yg aku bosan duduk umah sorang2, karang die jwb. X pe nnt papa carikan mama baru buat teman mama duduk kt umah k. X la bosan sbb ade geng borak. Pastu tersengih mcm kerang busuk. Aku pun bg la jelingan manja berserta muncung sangkut hanger. Hahahah

- Dlm sehari aku jumpa laki aku lebey kurang 2-3 jam je if tolak time tdo. Sbb tdo ko da x borak2 tgk2 muka die kn. Sedih kn? :(

- Hubby nk p dubai seminggu urusan kerja. Aku? Duduk umah je la sbb flight mahal sngt. Hubby offer ikut skali. Tp bila aku pk2 nk habiskan RM3000++ dgn aku punya passport x renew lg n bakal habis lg RM300 pulak n nk kene cari teksi anta n amik aku kt airport sbb flight lain2 dan cuaca pulak kat sana 40 darjah selsius ke atas yg aku rasa aku bakal duduk dlm bilik je nanti sbb terlampau panas utk berjalan2, better aku simpan RM3000++ tu guna kat benda lain. Sedih!!!! Dh la dubai tu fav destination aku!!! Huwaaa.

- Pernah tgk cite My sister's keeper?? Sumpah sedih. Aku cuba tahan air mata. Tp berderai jugak. Sila tgk ye!!

- X suke bang bang boom sbb bg aku mcm x menarik perhatian aku utk tgk.

- X suke cite indon bersiri. Aku rs jln cerita die sameeee je even tajuk cerita lain2. So da bole agak ape akn jd n ape ending cite. X mencabar minda ok!

p/s: next week aku free the whole week dr hari sabtu ni smpi hari ahad depan. Sape nk ajk aku jln2 sila msg2 ok! Haha (aku bakal bosan!)

Wednesday, July 20, 2011

Week 20

Hey hey hey!!! Harini umur baby genap2 5 bulan 1 hari!! YEAYYYYY!!! Korang tahu x ape maksudnya? Bila2 mase je aku akn start rasa baby tendang2!!! (now memang da bole rasa die gerak2 siku sana siku sini tp blom nmpk kat luar perut lg) hhehehe. Owh Owh Owh can't wait! Baby cepat la kick perut mama!!! heeee heeeee heeeee..

Owh semlm aku p jumpa doctor nk check baby. Lepas dh borak2 sikit ngn doctor, die pun ckp jom check baby. Tengah2 check tu doc ckp la. There u go. Thie is the head...bla bla bla.... then doc ckp. Ur baby is active. Die happy nk jumpa parent die. Ur baby is doing good. Then suddenly baby aku angguk2 2-3 kali! Doc ckp See that? dgn doc2 skali terangguk2. doc ckp baby setuju doc ckp baby is doing fine n the baby respond to it! thats good! hahahah aku terus ckp COMELLLLLLLLLL dgn kuatnya! hahahahaha Mase tu aku rasa mcm tersentuh sngt tau. Tengok kaki tangan die bergerak2 berpusing2 dlm tummy rasa mcm x percaya pun ade. Besarnya ciptaan Allah.s.w.t. Terima kasih yang x terhingga aku ucapkan..

Tengah2 scan tu aku tanye doc. Doc, baby saya ni kire besar ke normal? Doc ckp. Owh dont have to worry. Baby u normal. X besar. :). Time scan tu aku da terpk2 kot2 baby besar jenuh la aku nnt nk menerannya. hahaha So bila dgr doc ckp baby x besar n baby normal je, aku rasa sngt legaaaaaaa. hahaha

So baby say hello to mama's blog readers!!!!

Week 20 : Hello mama n papa!!! ;)

Sila tgk kaki baby yg str8 tendang perut mama die. Maybe die marah doc kcu die. haha

Owh aku dh tanye doc psl breast aku yg dh start keluar susu since aku pregnant 4 bulan. Doc tu terkejut n die ckp ni a good sign. Sbb mmg jarang2 sangat ibu mengandung keluar susu awl. N normally ibu2 mengandung ssh nk dpt susu yg bnyk. So bila now da start keluar susu, doc ckp no need to worry. Lepas beranak nnt x perlu risau psl susu sbb sure susu bnyk. Yeayyyy!!!!

Monday, July 18, 2011

Bulan Madu

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 orang anak perempuan yang sangat disayangi. CT, SERI, MURNI dan SURI.

Suatu hari mereka berpakat untuk kawinkan anak-anak mereka serentak. Selepas diijabkabulkan, keempat-empat anaknya bercadang untuk pergi berbulan madu.

CT berbulan madu ke Pulau Langkawi, SERI ke Pulau Tioman, MURNI ke Pulau Kapas dan SURI ke Pulau Pangkor.

Sebelum pergi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, "nanti jangan lupa hantar berita pada mak dan abah, ceritakan macam mana bulan madu korang. Tak payah tulis panjang-panjang, pakai KOD IKLAN aje dah cukup. Ringkas, padat dan cepat". Panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak-anaknya.

Seminggu kemudian mereka terima surat dari CT yg bertulis "KFC". Tercari-carilah kedua suami isteri tu iklan KFC, bila jumpa tersenyumlah kedua-duanya bila membaca iklan yang bertulis "HINGGA MENJILAT JARI". Berbahagialah si CT tu rupanya kata mereka.

Esoknya terima pula surat SERI yang bertulis "PEPSI". Maka mereka pun carilah iklan Pepsi dan tersenyum lagi keduanya bila membaca iklan yang bertulis "NIKMATNYA HINGGA KE TITISAN TERAKHIR". Bahagia juga si SERI rupanya.

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat MURNI yang bertulis "STANDARD CHARTERED". Maka dicarilah iklan Standard Chartered, sambil tersenyum mereka membaca iklan tu "BESAR, TEGUH DAN PERAMAH!".

"Bahagianya si MURNI tu bang," kata Mak Minah pada Pak Mat.

Seminggu berlalu tapi masih tiada surat atau perkabaran dari SURI. 2 minggu, tak ada juga. Pak Mat dan Mak Minah mula risau dan tertanya-tanya. Masuk minggu ke-3, barulah mereka menerima surat dari SURI dengan isi kandungannya yang bertulis "AIR ASIA". Maka bergegaslah kedua-duanya mencari iklan penerbangan Air Asia tu, sebab dah tak sabar nak tahu apa yang berlaku pada anak bongsu mereka.

Tapi, bila dibaca Mak Minah dan Pak Mat terkulat-kulat tak tau samada nak senyum atau nak nangis.

"Bahagia ke si SURI tu bang?" tanya Mak Minah pd Pak Mat.

"Ntah…" jawap Pak Mat sambil menerung dan membaca berkali-kali iklan Air Asia tu.

"APA MOTTO IKLAN TU" tanya Mak Minah lagi.

Dengan selamba dan kuat Pak Mat menjawap "7 KALI SEMINGGU - 3 JAM SEKALI - NON-STOP!!"

[hahahahahaha. mati woo!]

Makan malam suami (18sx)

Suatu pagi ketika seorang suami hendak berangkat ke tempat kerjanya..

Suami : "Ema.. abang pergi dulu ya"
Isteri : "Abang tak sarapan dulu?"
Suami : "Tidak.. abang nak cepat nie!"
Lalu sisuami mencium bibir isterinya dengan mesra dan
berkata "inilah sarapan pagi abang"

Tengaharinya. . si suami pulang kerumah..

Isteri : " Ada apa abang balik kerumah tengahari ni?"
Suami : " Ada sesuatu yang tertinggal"
Isteri : Marilah makan tengahari dulu"
Suami : "Tak pe lah.. abang nak cepat nie"
Lalu dengan mesranya sisuami menghampiri isterinya dan
mencium "dadanya" sambil berkata "inilah makan tengahari abang!"

Petangnya.. ketika si suami pulang dari kerja dia terkejut melihat sikap
isterinya yang duduk tanpa pakaian diatas periuk nasi yang panas membara..
lalu betanya..

Suami : "Awak sedang buat apa tu?"
Isteri : "Panaskan makan malam bang!"

[nasib baik laki aku x cam gini. klu x jenuh aku nk panaskn mkn mlm laki aku. haha]

TATTOO! 18 sx!

Seorang gadis berbangga kerana pakwenya ber Tattoo...

Di lengannya tertulis...NIKE

Di bahunya tertulis...KAPPA

Di betisnya tertulis...PUMA

Di pehanya tertulis...DIADORA

Saat ingin melakukan hubungan seks, die terkejut setelah mandapati di burungnya tertulis AIDS!!!

Lantas pakwenya pun berkata...

"Tenang sayang...kalau dah tegang nanti barulah jelas tulisannye ADIDAS..."

[Bahahahahahahahahahaha.......Korang nak pakwe berTATTOO x?]

Friday, July 15, 2011

Sape kaya?

Aku suka laut. Aku suka pantai. Aku suka bunyi ombak. Aku suka bunyi angin. Bila ade kat pantai, aku rasa tenang, jauh dr masalah. Bila celup je kaki kat air, aku rs mcm aku bole pergi jauh, x de batas. Rasa mcm aku dilahirkan semula ke dunia. Lagi seronok bila jln2 tepi pantai dgn org tersayang. Pimpin tangan. Cakap psl cinta. Peluk2 pinggang. Kiss2 sikit. Haha. Pastu tulis nama atas pasir pantai. Ahhhh!!! Sweet!!!!

Korcula Island. The island of Marco Polo
Venice is the city of love. The city of romance. 

Santorini. Paradise. Magical beauty! Romance!

Hunni sayang. Bila nk jln2 kat sini pulak? hehehhe
Hugs*Hugs*Hugs*

Wednesday, July 13, 2011

Mengelamun

2 hari lepas, aku mimpi aku beranak. Yang kelakarnya, aku sakit nk beranak pukul 8 malam. Sedar2 aku terus pengsan. 10 minit lepas tu aku da beranak. Alangkah senangnye kalau beranak amik mase 10 minit je. Haha. Anak yg keluar tu anak lelaki ok! Aku cerita la kat laki aku. Die senyum je. Huhu

Last week, laki aku mimpi aku beranak. Die kate yg keluar tu anak perempuan. Kulit x la putih sngt x gelap sngt. Comel. Baby gemok. Aku kene operate siap! Takut aku dgr ok! haha

Last month pulak laki aku mimpi die yg beranak. Ni lg la x masuk akal kn. Bangun2 je dr tido die terus cerita kat aku. Die kate sakit gila beranak! Aku gelak je. Aku tanye mcm mane die beranak. Teran ke operate? Die kate teran. Next question sure korang bole jangka kn? Die kate beranak ikut bontot! hahaha Baby girl jugak yg keluar. Die kate baby tu gebu. Ade butt chin mcm die. Hihihi

Last 2 months kot, adik aku pulak mimpi. Die pun mimpi baby girl.

Ok skrang ni aku just nk cuba tgk which theory yg btol.

Stakat ni dh ade 4 baby lelaki yg aku cuba pegang. Tiap2 kali aku br pegang kaki ke tangan ke pipi ke, budak tu akan terus meraung. Meleh air mata pulak tuh. Tp yg peliknya, bila aku pegang baby girl, ok je. Siap bole gelak2 lg.

Aku da dengar bnyk kali da org ckp. If ko ngandung anak lelaki, ko x leh nk pegang baby lelaki. Sure die melalak. Dan sebaliknya la kan. Pasal mimpi pulak kan, mane satu yg btol sebenarnya. If ko mimpi baby boy means baby boy ko dpt or sebaliknya?

Aku saje je terpk psl ni. Saje suke2 nk merimaskn kepala pk bende2 mcm ni kan. Dh x de keje sngt kt rumah ni ha. So ape komen korang ye?

Monday, July 11, 2011

Antara kau dan aku

Laki aku slalu pesan.

Kalau org sombong dgn kite, kite jgn sombong dgn org tu balik. Sebaliknya buat x tahu je. Layan mcm biase. Jgn ade hasat dengki. Biar Allah s.w.t yg turunkan balasan.

Kalau org tu suka buat fitnah psl kite, jgn kite pun sama terikut buat fitnah psl diri die kt org lain. Kite diam aje. Biar Allah s.w.t yg turunkn balasan.

Kalau dlm hidup dia, dia slalu doakan supaya bala diturunkn kpd kite, supaya hidup kite merana, supaya hidup kite x bahagia, supaya makan minum kite tidak dihalalkan, jgn kite pun turut sama doakan keburukan untuknya. Sesungguhnya, doa2 yg buruk itu tidak akan dimakhbulkn oleh Nya. Biar Allah s.w.t yg turunkn balasan dan bala utknya. Sebaliknya, kite doakan kebaikan untuknya.

Ape jua kata2 yg menyakitkn hati yg keluar dari mulut die, jgn kite melawan. Kite dengar sahaja. Senyap sahaja. Biar Allah s.w.t yg tunjukkn jawapannya nnt.

Org slalu kate.

Sebelum kite cuba mengubah org lain, kite perlu ubah diri kite dahulu. Sebelum kite mengate org lain, kite tgk diri kite dahulu. Sempurna ke kite?

X baik membanggakan diri dgn kemewahan yg ade. X baik bila ade sifat ingin menunjuk. X baik bila kite gunakan seseorang itu utk kepentingan diri sendiri.

Paling utama sekali, x baik putuskan hubungan kekeluargaan, saudara-mara, sillaturrahim.

Kalau x percaya, cuba tanye dgn ustaz2 diluar sana. X guna klu kite pergi belajar agama tunggang terbalik tp diri kite sendiri x cuba utk berubah. Sebaliknya hanya nmpk kesalahan dan keburukan org lain.

Aku tahu ape yg kau mampu lakukan. Aku tahu kau selalu buruk2 kn nama aku dikalangan sape2 sahaja rakan2 aku yg kau kenal. Sape shj rakan2 aku yg x endahkn kate2 dengki kau, semua kau pulaukn. Kau fitnah pula psl mereka. Kau jgn fikir aku x tahu. Ramai rakan2 aku yg baik dgn aku mcm isi dgn kuku, tiba2 jd renggang bila kenal dgn kau. Bukan itu sahaja. Aku tahu kau cuba porak perandakan keluarga yg aku cuba bina. Kau fitnah mcm2 psl aku. Kau cerita benda yg bukan2 pada suami aku. Aku x terkilan. Tapi sumpah aku amat bersyukur. Aku bersyukur kpd Allah s.w.t kerana smpi saat ini, suami aku x pernah abaikan tanggungjawabnya sbg suami, x lupa utk menjaga diri aku. X pernah termakan dgn kate2 kau. Die tahu bezakan mane benar dan mane fitnah. Die x pernah ceritakn sedikit pun pada aku kate2 hasat dengki kau. Kate2 yg akan mengguris hati aku. Aku tahu pun bila aku tanye nk bace msg2 die yg die simpan. Bila aku tanye knape x bgtau aku semua fitnah2 ni, die ckp die tahu benda ni akn mengguris hati aku. Die x nk aku sedih. Die tahu semua ni fitnah dan dengki sahaja. Die hanya terima ape saje keburukan kau ckp, ape saje fitnah kau buat psl aku. Dia nasihat kn aku supaya jgn ade hasat dengki walaupun ape shj org cuba lakukan pada kite. Bukan kerja kite utk beri balasan. Serahkn semua kpd Allah s.w.t.

Bukan aku nk bangga kn diri disini. Aku x kate aku baik orgnya. Aku x mintak kau sujud kaki aku. Itu bukan perangai aku. Manusia mana yg x pernah buat kesilapan. Aku mengaku aku pun ade salah silap aku. Tp x pernah terdetik di hati aku utk menghancurkan keluarga kau. X pernah sikit pun aku hina kau, buruk2 kn kau di kalangan kwn2 kau.

Aku bersyukur ade suami yg memahami. Die mengajar aku utk menjadi insan yg lebih mulia disisi Nya. Insan yg lebih memahami erti kehidupan, erti kasih-sayang, erti sebuah keluarga.

Aku mintak sngt2 kau berubah. Bukan utk aku, tp utk kebaikan diri kau sendiri, utk keluarga kau.

p/s: doakan kebahagiaan aku dan keluarga ku. maafkn kesilapan aku. halalkn makan minum ku. Amin.

Friday, July 1, 2011

Puasa dah dekat

Bercakap psl puasa ni, aku x tahu la mcm mane nk lalui bulan puasa nih. Dh pernah cuba puasa sekali. Tp pukul 12 da menggigil2. Pukul 3 start muntah. A good start kn. Haha. This lately, aku prasan baby kurang mahu makan. Kadang2 tu sehari makan 2 kali je. Tengahari dan malam. Mungkin baby tahu bulan puasa bakal menjelma. Tak nak mama die ganti puase sebulan gamaknye :P

Kalau dulu udang sotong ketam semua aku muntah bila mkn, sekarang tidak laaaaagiiiiiii. Dh boleh sumbat segala jenis makanan dah. Yeay!

Masalah baru yg aku hadapi sekarang. Kalau tanya sama kawan2 serumah atau kawan2 yg biase makan same2, dieorg akan tahu yg aku ni jenis bila makan sikit pun x tinggal tepi. Kalau makan nasik, sebijik nasik pun ko x kn jumpa atas pinggan aku. X kesah la sedap ke x sedap ke, licin! Dan org akan tahu bila satu2 benda tu aku mkn x habis, itu kerana benda tu sangat la x boleh ditelan/sngt la x sedap!. Org lain x kn makan jugak la. Bab2 makan ni memang aku x memilih sngt. Kadang2 tu bende x sedap pun aku ckp SEDAP! So klu nk tahu food tu sedap ke x sedap, jgn la tanye aku. Bila aku ckp SEDAP SNGT, tu maknanye mmg sedap la. Hahahaa.

Semenjak aku pregnant 4 bulan ni, aku perasan satu perangai buruk kat diri aku bila makan. Aku akn tinggal x kesah la sikit pun nasik ka lauk ka kt tepi pinggan. Memang x kn mkn lah. Maknanya, berlaku pembaziran. X pyh paksa lah, mmg aku x kn sentuh dh. Ni bukan perangai aku. Ke ni perangai baby? Baby ni kenapa? Jgn lekat perangai besar nnt suka membazir je sudah! Ada yg menangis mkn nasik karang. Hahaha

Zaman kecik2 dulu, mak aku slalu masak sambal udang ngn petai. Fuhhh kalau ade lauk ni, aku mmg selera la makan. Kutip petai!! Ye mase kecik2 dulu aku mmg HANTU petai!! Pernah sekali tu mak aku masak lauk ni then the next day blk kampung utk raya. Otw blk tu aku sakit perut. Kentut manjang n berenti stesen minyak sbb nk membuang. Smpi last2 ayh aku x tahan bau busuk petai, aku kene marah kaw2 punyaaaaaa. Aku mmg x boleh tgk petai. Mkn mmg stok bnyk punye la. Tp aku x reti mkn petai mentah ulam tuh. Aku mkn yg masak ngn sambal udang je. Lepas kejadian tu mmg umah da x masuk petai da. Smpi la aku besar. Last year aku ade ckp kt mak aku. "lame ma x masak sampal udang petai, masak la ma". Die jawab. "mane pernah ma masak sambal udang petai. Busuk. Ma pun x mkn petai, x kn ma masak pulak. mase bila ntah aku masak petai". Aku trus blurr. Wah mak aku nih. Lupa ka zaman2 muda tiap2 minggu mesti ade lauk nih. Ke die sudah bertaraf antarabangsa sekarang x mkn petai??? Ape2 je la kan. X nk ngaku sudah! Haha

So tadi aku p jumpa kawan mahu kasik sample biskut raya. Bwk die p mkn skali alang2 dh lunch hour. Aku ternampak sambal udang petai. Fuhhhhh berapa tahun da x mkn nih!!! Lauk ni jd pilihan la. Kwn aku ni pelik tgk aku mkn petai skali suap 2 3 bijik. Bukan la besar2. Kecik2 je yg dh belah 2 tuh. Die ckp die mkn 2 bijik utk sepinggan nasik. Aku pulak yg pelik. Hahhaha. Sama2 pelik la pulak. Perkara sama terjadi la bila mkn. Aku tinggal nasik separuh ngn lauk x boleh nk telan. MEMBAZIR BABY OI!!!!

Bercakap psl biskut raya, tahun ni aku nk jual biskut raya. Tapi aku x jual bnyk jenis. Mungkin 2 or 3 jenis sahaja. Tu pun aku nk jual biskut yg x de jual kt pasaran luar. Ntah mane mai rajin nk buat biskut pun x tahu la. Mungkin utk mengisi kekosongan masa yg belambak nih. Hahaha. Stakat ni baru buat sejenis. Kalau mesin2 ade kt umah sendiri aku da buat da lg sejenis. Masalahnye aku guna mesin2 mak aku. So kene p umah die baru bole buat biskut. Klu mak kasik pinjam kn best. X yh la aku ulang alik p umah mak kan. Hehehe. Eh promosi la sikit. Aku jual Biskut Kurai namenye. 50 bijik RM18. 100 bijik RM35. Mungkin rupa x ade la. Sbb aku bukannya profesional. Baru blaja2. Tp insyaAllah rasa tu ade. Hehehe. Ni ha rupa biskutnya...

Biskut Kurai
Amacam? Ok x? Sape nk tempah or nk rasa boleh bitau ye. hahaha :D

Hey kwn2. Raya dh nk dekat. Baju raya dh bli ke? Aku dh ade baju raya. Semalam jumpa tudung yg match dgn baju. Suke!!!! X pyh pk2 psl baju raya dh. Hehehe


Related Posts with Thumbnails