Wednesday, August 3, 2011

Dubai = panas terbakar but still my fav destination for a vacation :)


Ni lah kolam kt hotel aku. Buat aku hari2 terpk2 nak terjun je dr tingkap aku ni ha. Tapi sanggup ke aku? Kalau aku terjun, alamatnye aku balik kl jd org somalia la agknye. Tinggal gigi je nnt. Selamat lah raya aku :P




Ni pulak hotel kami. Al-Murooj Rotana. Hotel pulak dekat gila dgn Dubai mall. Dubai mall ni mall paling besar kat Dubai. Kate org2 arab sana la. Lintas jalan je dr hotel da smpi sini. Of coz la aku x duduk diam dlm bilik je kan :P


Aku sngt suka beg iniiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!! Sangat smart ok! tapi harga die mak aihhhh... Smart sungguh smpi nak terkeluar bijik mate aku. hahaha


Aku suka lampu2 mcm ni. Nmpk antik. Classic. Ukiran die nmpk complicated tp still cantik. Nmpk sngt islamic. Tp encik laki x suke. Die kate nmpk serabut. hahaha. Nnt aku dh ade rumah aku sendiri, aku nk taruk lampu ni satu kat mane2 area rumah aku (ntah bila nk ade rumah sendirinya pun x tahu).


Nmpk beca atas sana tu? OMG aku slalu teringin nk bwk ank aku jln2 dlm beca mcm tu. Nmpk sngt comel ok! Klu lah beca tu jenis senang nk bwk berjalan2, sure aku da bli satu. n 1 lagi. Laki aku ckp. Dh beca yg dh ade kat rumah tu nk sorong sape? hahaha. aaaaa nak beca tu!!! ok sila hadiahkn aku beca ni satu plssss. :P


Nmpk penguin tu? Dieorg guna penguin ni utk budak2 yg baru nk blajar ice skate! its a good idea tau! x de la budak2 ni jatuh bergolek2 time baru blajar tu kan. Knape lah malaysia x buat mcm ni? Aku terpegun tgk budak2 ni duk bwk penguin ni pusing2 dlm ice ring tu. haha. Cuteness!


Burger king adalah feveret aku. Aku suka burger swiss mushroom tu. Tp kt dubai aku x mkn nih. Sbb mahalnyeeeeee. Ko tau McD set sana dlm RM30? gila ke apa. tp no doubt la sana makan memang mahal. Price food sana start dr RM20 n ke atas. No wonder la sane gaji mahal2. Nk sara hidup pun mahal ok. Makan mahal, teksi mahal, hotel mahal, rumah mahal, semua mahal lah!


Ni aku mkn kat Emirates mall. Harga lebih kurang RM25 cmtu. Menyesal aku bli. Langsung x sedap hokey!!! Tapi sbb aku lapar yg amat, n sebab pikirkan harga die mahal, aku habiskan jugak! huwaaa


Ni nasik mandi ayam dan kambing. Yg ni seriously SUPERB!!!!!!! Sedap gila ok! Makan utk 4 org dlm RM100. Kira ok la sbb nasiknya sungguh bnyk! dan sungguh sedap!!! Kami mkn sini 2 kali! Ahhh now rindu nasik mandi2 nih! X sama dgn KL punye. huhuhu

Aku rasa stakat ni je la cerita aku harini. Panjang sngt dh kot. Nnt aku sambung cerita lagi ok!

Owh btw, baru kejap je td aku nmpk baby kick perut dgn sngt kuat smpi nmpk from perut aku. Dh 5-6 kali kick da. Smpi aku menitis air mata tgk die buat cmtu. hahaha Tersentuh sungguh rasa. :D x sabar nk tunggu die keluar nk main2 ngn die!!!!

Mama.Lovessssss.Baby.Very.Much!!!!!!

2 comments:

Najwa said...

suke2 je panggil stroller tu beca.. penat org cari, mana ade beca kt situ..

Aimi Ayuni said...

Hahaha Patut letak kt bwh ni. "selamat mencari"!!!
Btw, u've found it! Congrats! Haha

Related Posts with Thumbnails