Thursday, January 19, 2012

37 fakta menarik Mengenai lelaki - some info for u beloved husband

My husband gave me this :

1. Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik, tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap personaliti dan ketrampilan seseorang itu. - ni kire awk nk ckp sy buruk la sebenarnye kn?

2. Lelaki amat bencikan lelaki lain yang cuba untuk menggoda kekasih mereka. - perempusn pun benci gk perempuan lain yg cuba utk menggoda kekasihnya!

3. Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum? adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya ketika mereka menelefon seorang wanita. - mmg pun. Nmpk je name kt phone dh prepare jawapam siap2 da. Knape x bole tny soalan lain? Haha

4. Lelaki akan sibuk dengan pekerjaan mereka sepanjang hari, tetapi sebelum tidur, pasti mereka akan memikirkan mengenai wanita yang mereka benar-benar sayang. - ye ke ni? Slalu sedar2 dh berdengkur je. Haha

5. Apabila lelaki benar-benar sayang terhadap seorang wanita, mereka akan mengabaikan semua karakter negatif yang ada pada wanita tersebut. - ok ni btol. Tp awk keji suke ejek2 saye!!

6. Lelaki akan membuat seribu satu kesimpulan sekiranya seorang wanita senyum kepada mereka. - i btol jugak. Sbb awk akn jd awkward! Hahahahaha

7. Lelaki sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan perhatian daripada seorang wanita. - ye keeeeee? Contohnye ape? Haha

8. Lelaki amat benci apabila wanita menceritakan mengenai kisah bekas teman lelaki mereka. - no doubt! Obvious sngt. But then y ask? Haha

9. Seorang lelaki mampu menyukai wanita untuk seminit, kemudian terus melupakan mereka. - ni btol!

10. Apabila seorang lelaki bersedia untuk berjumpa ibubapa kekasih mereka, ini menunjukkan mereka benar-benar serius. - ok ni btol!

11. Lelaki juga akan menangis. - hihihi

12. Lelaki akan lebih untuk berusaha memikat wanita yang menolak cinta mereka, ini adalah kerana mereka sukar untuk menerima kekalahan. - egooooooooo haha

13. Jangan sesekali memberikan mereka mesej tergantung seperti “Ada sesuatu nk bgtau awak ni…. erm… tapi takpela”. Mereka akan membuat seribu satu andaian dan akan berusaha untuk mendapatkan jawapan. - hahaha suke buat cmnihhhhhhh :P

14. Lelaki akan teruja apabila mendapat sentuhan yang tidak diduga. - kahkahkahkahkah

15. Lelaki akan menjadi gagap apabila bercakap dengan wanita yang mereka suka. - padan laaa hahaha

16. Apabila wanita menyatakan tidak, hati lelaki akan menyatakan ‘ok…. takpe…. cuba lagi esok..’ - ni in what situation nih? Hahaha

17. Lelaki amat sayang ibu mereka. - no doubt!

18. Lelaki sanggup mengorbankan makan tengahari mereka semata-mata ingin memberikan wanita beberapa kuntum bunga ros. - mane bunganyeeeeee?

19. Lelaki amat sukar untuk difahami melainkan anda seorang pendengar yang setia. - setia je mendengar. Tp kadang2 lelaki tu yg x nk bercerita

20. Adalah lebih baik anda menguji seorang lelaki itu terlebih dahulu sebelum mempercayainya. Tetapi, pastikan ia tidak mengambil masa yang terlalu lama. - sy yg kene uji lebih kot!

21. Lelaki lebih bersikap terbuka untuk menceritakan hal peribadi mereka. - x btol! Nk kene tny br nk cerita. Tu tertutup namanye!

22. Lelaki amat suka apabila wanita yang menentukan pemakaian mereka. - ok ni btol

23. Lelaki tidak suka kekasih mereka mempunyai hubungan dengan orang lain terutamanya kawan lelaki. - begitu juga sebaliknya ye! Tp bila turn lelaki, sume jd ok! Hoh!

24. Apabila lelaki membelikan hadiah kepada wanita, mereka amat risau sekiranya hadiah yang mereka berikan tidak disukai. - ok btol!

25. Lelaki lebih banyak berfikir. - harus la. Kate nk rancang mase depan, ketua keluarga

26. Imaginasi lelaki tiada had. Mereka mampu untuk membayangkan apa sahaja. - no doubt!

27. Ketinggian wanita adalah tidak penting, apa yang lebih penting adalah berat mereka. - ni statement kurang ajo!!!!! Haha

28. Sukar untuk lelaki untuk melepaskan kekasih mereka terutama apabila sudah bercinta melebihi 3 tahun. - ok btol la kot!

29. Lelaki tidak sukakan wanita yang materialistik. - sy x kn?

30. Lelaki memiliki semangat yang kuat untuk berubah dan ianya perlu sokongan yang kuat daripada kekasih mereka. - sy mcm ni kn?

31. Apabila lelaki menceritakan sesuatu yang serius, berikan perhatian yang sepenuhnya. Ia amat penting. - did it!

32. Lelaki lebih gemarkan wanita yang pandai memasak. - ok surrender~

33. Jangan sombong, kerana ia akan membuatkan lelaki berusaha untuk memalukan anda. - .......

34. Lelaki belajar mengenai cinta melalui pengalaman, bukan seperti wanita yang belajar mengenai cinta melalui novel yang mereka baca. - perempuan pun ade pengalaman masing2 ok!

35. Lelaki paling tidak suka kekasih mereka keluar bersama lelaki lain berdua walaupun hubungan mereka hanya sekadar kawan. - begitu juga sebaliknya!!!!!!!

36. Lelaki akan memaafkan kesalahan yang pertama dibuat, tetapi bukan untuk kesalahan yang kedua. - begitu juga sebaliknyaaaaa. Tp slalu buat2 x ingt je kn? Hoh!

37. Lelaki tidak suka wanita yang terlampau mengada-ngada - sy yakin sy x mengada! Haha

Tuesday, January 17, 2012

Finally!

Assalamualaikum..

Janji nk update tp x update2. Ampun! Ni br ade mase ok. Sebenarnye x de bnyk mase. Kain ade sebakul x lipat ni ha. Naseb la yeeee

Lepas branak ni mmg hidup brubah 360 darjah ok! Br aku paham betapa bznye hidup bila ade si kecil. Tipu la klu aku ckp langsung x de mase kn. Masa yg ade sikit2 tu aku guna utk rest je. Fenat hokeyyyyyyyy.... So aku x leh la nk cite panjang2 sngt.

Br je nk menaip, zahra da uwekkkuwekkkk nk susu. /*ternyata aku bz kn?*/

Fatimah Az-Zahra binti Muhammad Ali. Ank pertama. Comel, x meragam, baik, cute, suka senyum, pandai pose kt camera, kuat minum susu, suka isap jari tgn. Lahir 3.28 kg, normal delivery, 2.29pm, Jumaat. Zahra ni suke duduk tempat sejuk2. Hari2 pun bukak aircond. Mungkin sbb time ngandungkn die dulu aku suka duk dlm aircond kot haha. Die suke benor berjalan. Nmpk sngt ikut prangai maknyer! Klu berjln naik kete, die diam je mate bulat pandang sane sini. Duduk dlm pushchair n carseat x pernah nangis. Pantang dgr suare papa die, mula la kluarkn suare die yg mhl tu. X bole tgk aku dekat2 ngn papa die. Terus berbunyi jugak. Iskh. Luckily zahra nk tdo kt katil die sendiri.

Pantang. Dgr org crite pengalaman pantang rs mcm pantang tu senang je nk buat. Tp bila smpi turn aku kene pantang, hamikkkkk. Stress woo. Itu x bole ini x bole. Mkn ni nnt angin, baby kembong perut, mkn ni nnt pedas, efek susu baby. Bole mkn ikan, tp ikan yg isi putih saje. Klu mkn ikan isi hitam knape? Gatal kot. Iskh mcm2 lh!

Time pregnant subscribed astro metro semata2 nk tgk crite branak2. Nk amik ilmu n pengalaman. Ternyata bnyk membantu. Lepas branak dh x nk tgk tu dh. Nk tgk raja lawak pulakkk. Sungguh gedissss ye! So kol astro. Unsubscribed astro metro, subscribed astro warna kot namenye. Haritu dh tgk raja lawak. Utk first time ni, kasik chance la kn. kumpulan yg aku nmpk bole thn lama mungkin kumpulan cuit, albob n kumpulan last perform mlm tu. x sempat nk amik nama group sbb tgh menyusu zahra. Haha. Yg lain2 tu, good luck! Usaha lebih lg. haha

Korang tgk tentang dhia? Crite tu meletop kot! Lakonan adi putra n nora danish. Superb lah! Sape yg x tgk tu, wajib tgk. Haha. Ni aku bukan nk crite psl tentang dhia sngt sebenornye. Aku nk crite psl bf jantung hati bantal busyuk baru aku. Adi putra la yg dpt gelaran2 nih. Hensemnyeeeeeeeeee. Macho! Gentleman! Romantik! Haduiyaiii. Klu la aku terserempak ngn die, aku rs aku bole pitam/pengsan kot! Berangan japs.. /*x bole lebey2. Karang laki aku jeles plak wakaka */

Since ade zahra ni, bila hubby blk keje, umh ni da x sunyi dh. Jd bising amat plk. Hubby akn mula berkomunikasi dgn zahra. Antara isi2 nye :

"zahraaaaaa. Papa balik ni...zahra rindu papa x? Papa rindu zahra sngt sngttttt. Zahra tahu x papa rindu zahra? Zahra je papa rindu. Zahra ni comel laaaaaaa. Zahra ni ank sape ni comel sngt niiiiiii? Zahra ikut muka papa kan sbb tu zahra comelllll sngt mcm papa. Haaa nape bunyik ellekkk ellekkk ni? Papa cium die. Haaaaa papa dpt cium die laaaa. Haaa papa dpt cium die lagi laaaaaaa. Ellekkkk ellekkkkk. Adik beyak ke ni? Mamaaaaaa adik beyyakkkkkkkk. Ke adik nk shushu? Mamaaaaa adik nk shushuuuuu la mamaaaaaaaaaaa. Eeee nape zahra ni comel sngt ni??? Zahra je baby paling comel papa pernah tgk tau!"

Korang bayangkan die akn ulang2 sebut tu smpi la zahra minum susu or zahra berak. Aku terpk nk rekod 1 day. Tunggu la nnt. Bila aku tny "mama x comel ke?" die jwb "mama x comel sbb muka mama da bnyk jerawat. Muka zahra x de jerawat" errrrrrrr.....

Oleh kerana aku kadang2 tu trase diri sngt bosan, so aku decide nk buat something yg aku akn dpt income. Sikit2 pun jd la. So aku jual apam hitam manis. Jgn slh sangka ok. Ni kuih! Dpt la income suka suki main2. Stakat ni ade la order utk mkn2 or event2. alhamdulillah. Rezeki zahra ;)

Since aku pki ipad yg dihadiahkan oleh suamiku sempena our 1st anniversary haritu, hubby aku dh potong broadband aku. Sbb ipad ni pki yg skali ade internet tuh. Aku prasan ipad ni x boe nk upload gmbr kt sini. Ade program yg die x support. Adeh. So klu korang nk tgk pic zahra or kuih apam aku, rajin2 la bukak fb aku k. Name fb aku AimiAli. Klu br nk add, tinggal kn msg ckp rakan blog k. Senang aku nk approve. Heh

Saturday, January 14, 2012

Sori!!!!!!

Salam. Kepada semua pembaca setia, sy mintak ampun maaf lame sungguh x hapdet ini blog. Sungguh bz! But will update soon. Hope esok dpt cr sikit mase utk update blog ok!

/*terasa diri sngt artis skrang. Mungkin bole digandingkan dgn adi putra? Saloma sila duduk diam2! Haha*/

Related Posts with Thumbnails