Tuesday, April 9, 2013

Masih ade yg follow?

Assalamualaikum..

Ok now i really wonder ade lagi ke org yg bace blog ni? Setelah setahun lebih x update. The main reason why blog ni bersawang is sebab aku kene update guna ipad. Since husband bg ipad as a gift, husband terminate broadband sbb kt ipad dh ade internet connection. But the thing is, I don't fancy the touch pad! Rasa macam susah benor nk taip sebab asik typo typo typo manjang! Menci!! So ni sedang menggagahkan diri untuk menaip dan bace balik dan betolkan ejaan ye! dh macam nk tanda karangan kot!

Today, tgh baring2 atas katil borak2 psl life, teringat kt blog. Haha. Ni klu nk crite semua dr last year, dh bole buat buku kot! So let me try to put it in point form ok!

- masih guna nama sama :P
- masih berumahtangga dgn husband yg sama
- masih ade seorang anak. Nak tambah anak. Tapi bnyk nk kene fikirkan. Haa nnt kite crite k
- husband da kene kerja oversea
- akan follow husband ke oversea
- dh hilang 6 kg berat badan
- baju turun satu size JE!
- seluar turun 4 size. Yeay!
- makin x cukup baju!
- nafsu makan x terkawal
- dh pandai buat roti sendiri
- dh berani masak kari ikan yo!
- pernah cuba potong rambut sendiri
- mula perasan yg baju anak banyak warna pink padahal azalinya x gemar akan warna tersebut
- makin aktif berinsta since ade anak
- baru bukak akaun keek! Jom keek! Haha
- ade bnyk gila stok buku utk dibaca hasil borongan di the big bad wolf! Banananaaaaaa
- pernah jahit baju kurung utk Zahra
- masih mengait bila ada masa terluang n masa tu malas nk bace buku haha!
- masih x brape mahir nk lilit2 selendang
- jarang sangat nk pakai make up now. X payah tanya kenapa.
- zahra bole duduk time umur die 6 bulan
- zahra merangkak time 9 bulan kot. Tp die merangkak x macam budak2 lain. Mak ckp, die merangkak sebijik mcm aku merangkak mase kecik dulu,
- zahra 1st time berjalan time setahun 2 bulan. Tp die jatuh skali, then terus x nak jalan sampai la umur die setahun 3 bulan.
- zahra dh start membebel bahasa Rusia!
- dh pandai main ipad siap bole slide unlock n bli apps sendiri time umur die setahun 2 bulan
- dh start asingkan Zahra tido bilik sebelah time umur die setahun 3 bulan
- ni salah satu pencapaian besar aku. Derma baju2 aku dgn kuantiti yg sungguh banyak! Berat hati tapi pejam mata je. Nasib sbb kene pindah. Kalau x aku x tau la kat mane nk longgok baju aku.
- satu lagi, kasut! Bnyk aku derma kt org. Semua high heels yg aku sayang! Tp x pe la. Rezeki org lain pulak nk jangok.
- vacuum. Batang yg guna utk sedut debu tu kan, patah! Nmpk x tahap rajin kt situ? Haha tapi bukan aku yg patahkan. Sang suami yg mematahkannya. :p
- zahra takut gelap
- aku suka tido dlm gelap
- mak ayah aku sihat.
- ayah ali kurang sehat. Sakit tua.
- ali makin bulat.
- ali pun da terikut gondolkan kepala. Aku suka!
- now hidup aku lebih bnyk membilang hari. Bilang brape hari lagi suami balik, brape hari pulak tinggal
- kerusi sofa aku, kaki die senget sebelah. Bukan aku yg berat, kerusi tu yg x kuat. Haha
- aku dh x follow mana2 drama episod cerekarama dan seadik beradik dengannya sebab kt umah, aku hanya bole tengok disney junior baby tv disney nickelodeon dan seangkatan dengannya.
- bapak lama x pegi karok!

Banyak dh ni kot. Ni stakat yg aku ingt nk update. Haha

Ok korang. Aku x tau knape la aircon bilik aku ni x rasa sejuk. Padahal baru je tambah gas! Aku panas!! Sape yg tgh layan angin sejuk2 tak payah ringan mulut tangan segala nk bgtau aku naa..


Ha esok lusa tulat aku update lagi ok!

*klu nmpk typo mana2, ignore je lah ye! Berpinar dh bijik mata ni nk check ejaan satu2. Blerghhh

Related Posts with Thumbnails