Thursday, September 11, 2014

saje merepek

Assalamualaikum. selamat pagi semua. pagi ni bukak laptop nak buat yoga. tapi aku terpanggil utk tulis satu post ni. mmg yg aku hadapi. n aku tertanya2. mmg benda remeh je pun. sbb tu tajuk pun cmtu.

ok isu die adalah tarikan status fb. kenapa ek. aku banyak kali dh perasan tp bila aku tegur kang kata aku berkira. tu pun nak kesah. macam budak2. ok fine. tapi still aku tertanya2. aku perhati gk kawan2 aku. setakat ni aku x nmpk lg mereka2 ni menghadapi benda yg aku hadapi. haha!!!

kenapa ye bila aku up status kt fb, die mmg payah la nk komen. aku paham ni remeh temeh. bukan paksa pun. tapi aku jd pelik bila status org lain ade je benda die nk komen. bila aku tanya kenapa. kang die jawab, dh x tahu nk komen ape. aku tgk status org lain merepek meraban pun bole je komen mcm2. bnyk pulak n rajin pulak. so kadang2 aku terasa mcm aku ni kene ignore ke? ke status aku x cukup merapu or merepek or x cukup tertarik? OR bila die reply jd jatuh status die ke mcm mn?tapi aku tgk kawan2 aku x mcm tu pun. elok je semua melayan masing2.

hmmm. x pe la. aku pun x de la mengharap pun. just terasa je kadang2. dan terfikir je kenapa mcm tu. emosi plak pagi ni. pasni aku nk cuba buh status dgn #sajemerepek atau #kerepekpedas atau #ubikeledek. mane tau kot2 tertarik.

n btw, aku perhati lama dh a few manusia2 yg wujud dlm fb yg jenis 2 faces ni. kau tunggu. akan aku delete. org kata, nk berkawan ngn laki/bini org, kene kenal2 ngn laki/bini org tu sekali. br tak timbul fitnah. kalau dh nmpk benor ko hanya berminat kpd satu pihak iaitu si laki/bini sahaja, itu kira ko dh macam gedik or gatal. lagi2 plak yg jenis bukan sejantina ni. tunggu ye! ni jenis nk kene sunat sekali lagi kot br sedar diri. duhhhhhhhhh~~~

 

No comments:

Related Posts with Thumbnails